Letos početně slabší účast závodníků ze západu Čech však byla opět velice úspěšná. Již v kvalifikaci si vytvořili hned pět osobních rekordů a získali výborné startovní pozice pro eliminační souboje.

V eliminacích jednotlivců se dařilo hlavně střelcům z 1. LK Plzeň 1935 Patriku Dimovovi a Martině Vojtové.

Osmifinálový duel měl být pro Vojtovou hladkým vítězstvím. Šebestová ze Znojma však předvedla kvalitní střelbu a Vojtová musela bojovat až do poslední sady, ve čtvrtfinále vyhrála hladce 6:2. V semifinále se dle kvalifikačního klíče utkaly plzeňské závodnice Horáčková a Vojtová, souboj vyzněl pro Vojtovou poměrem 6:2.

V boji o bronz pak Horáčková smetla Charvátovou ze Sokola Vršovice 7:1.

Ve finále došlo na očekávaný souboj mezi vítězkou kvalifikace Venhudovou z Ostravy a Vojtovou. Po třech sadách byl souboj vyrovnaný 3:3. Vojtová pak zabojovala, zvítězila poměrem 7:3, a slavila tak svůj první individuální titul mistryně ČR.

Patrik Dimov zvítězil v prvních kolech hladce 6:0 a 6:2. V semifinále narazil na mistra republiky v terčové disciplíně Mertha z Rapidu Praha a suverénně ho vyprovodil po výsledku 6:0. Nezaváhal ani ve finále, dlouholetého rivala Trojáška z Votic porazil 6:2 a Plzeň mohla slavit už druhý titul na tomto šampionátu.

Po úspěších ze soutěže jednotlivců a suverénně vyhrané kvalifikaci bylo družstvo 1. LK Plzeň 1935 jasným favoritem i v soutěži družstev.

V semifinále Plzeňané hladce zdolali Prostějov 6:0. Ve finále s Voticemi se projevila únava z předchozích soutěží a po třech sadách byl nerozhodný stav 3:3. Poslední sada byla až do posledního šípu vyrovnaná. Soupeř však chyboval a Zalabák pak pojistil vítězství. Družstvo se tak mohlo radovat z obhajoby titulu.

Mladí lukostřelci 1. LK Plzeň 1935 si tak odvezli tři nejcennější tituly ze šampionátu a stali se nejúspěšnější výpravou v divizi reflexního olympijského luku.

„Tréninkové výsledky napovídaly, že by letos mohl být pro náš klub halový šampionát úspěšný, ale že přivezeme všechny tři tituly, to jsem opravdu nečekal. Mám velkou radost, že všichni střelci zvládli turnaj na výbornou, soustředili se na svůj výkon a právem si zaslouží zlaté medaile," uvedl spokojený trenér Jan Šípek.

Výsledky – st. žáci: 1. Dimov, … 9. Slovák, Zalabák (všichni 1. LK Plzeň 1935). Družstva: 1. 1. LK Plzeň 1935 (Dimov, Slovák, Zalabák, Vojtová). St. žákyně: 1. Vojtová (1. LK Plzeň 1935), 3. Horáčková (LK Arcus Plzeň).

Ml. žáci: 9. Ornst (1. LK Plzeň 1935) a Heřman (Spartak Chrást). Ml. žákyně: 9. Sýkorová (LK Arcus Plzeň).