Přijeli hlavně sbírat cenné zkušenosti. Nakonec si však domů odvezli cenný kov za třetí místo. Medailový úspěch mladých plzeňských basketbalistů byl o to sladší.

V základní skupině národního finále zdolali Plzeňané Žďár nad Sázavou 60:45, posléze však podlehli BŠ Praha. Ve čtvrtfinále v dramatické bitvě porazili domácí celek v prodloužení.

„Tento souboj nám dal asi nejvíc. Došlo se až do prodloužení, které mělo pro náš tým šťastný konec ," říká Filip Marian.

Boj o finále přinesl velkou bitvu, ale úspěšnější v ní byl soupeř z Ústí nad Labem, který vyhrál 58:55. „Naši hráči si ale sáhli skutečně na dno, na hřišti odvedli absolutní maximum," pochvaloval si Marian.

V souboji o třetí místo už Lokomotiva bez větších problémů zdolala Litomyšl 78:52. „Bronz beru jako obrovský úspěch celého našeho klubu. Hráči na tento úspěch nikdy nezapomenou. Já sám se musím přiznat, že když jsem viděl, jak na sebe po vítězném utkání o třetí místo chlapci naskákali a radovali se, tak jsem byl trochu naměkko," netají Filip Marian.

„Nikdo z nás to nečekal, o to více to potěší. Radost z bronzových medailí je velkou odměnou především pro kluky. Mě hlavně potěšilo, když trenéři ostatních družstev oceňovali náš herní projev a filozofii jako nejsympatičtější z celého turnaje," uzavírá trenér.