Na začátku soutěže se Interobal nepotkal s formou a potácel se na dně tabulky. V posledních zápasech futsalisté ale zabrali a z posledního dvanáctého místa se vyšvihli na pátou příčku, přičemž mají stejně bodů jako třetí Litoměřice.

Jak hodnotíte polovinu soutěže?
První polovina byla pro nás divoká, protože jsme řešili interní problémy v kádru. Pár zápasů jsme ztratili, dostali jsme se do problémů a byli jsme chvilku na posledním místě tabulky. V posledních týdnech se zvedáme a výsledkem toho je posun do popředí tabulky. Myslím si, že problémy uvnitř týmu se vyřešily. Noví hráči se zapracovali do mančaftu a kluci začínají podávat výkony, které jsme od nich očekávali, hlavně od posil, které přišly v létě. Po tom začátku teď můžeme být spokojení.

V lepších výsledcích se odráží i práce v tréninku?
Řekl bych, že trénujeme stejně. Zkoušíme sice nové věci při standardkách a více dbáme na to, abychom to přenesli do zápasů.

Neměl jste chuť s tím praštit, když jste byli poslední?
Měl. Dokonce se před zápasem s Hradcem řešilo s vedením, jestli se udělá změna trenéra. Rozhodli jsme se ale, že počkáme až po zápase. Utkání jsme zvládli a udělali šňůru vítězných zápasů. Atmosféra v klubu se zlepšila, začali jsme si věřit a vyhrávat. Z posleních sedmi kol jsme jednou prohráli. Změna trenéra byla aktuální, ale jsem rád, že jsme se shodli, že tomu dáme ještě šanci, a je vidět, že to byla správná cesta.

Na lavičce byl s vámi chvíli i ředitel klubu Radek Lobo…
Na lavičce byl v Litoměřicích a v Třinci. Oba zápasy jsme vyhráli. Myslím si, že to byl dobrý a pozitivní krok. Hráči tím dostali impuls a bylo vidět, že vedení si ze špatných výsledků dělá těžkou hlavu a chce pomoci.

Můžete prozradit komu se dařilo a kdo se musí zlepšit?
Tým charakterizuje útočný styl, dobrá fyzická kondice, nepříjemná hra podpořená standardními situacemi. A co se jednotlivců týče, tak to řeknu, jak to vidím aktuálně po polovině soutěže. Osa týmu se již vykrystalizovala. Kubíček, Holý, Mižár, Havel, Štrajt a Kasýk. Své si vždy odkope Forman, Stejskal a Abrham, tomu však chybí hlavně bodová produktivita. V tréninku maká i druhý gólman Landrgott. Naopak více očekávám přes jejich nesporný talent od Hudačka, Koce a Mariánuse. Hodně přidat musí Šíša. A rád bych, aby se do konce sezony dal do kondice Tomáš Štverák, který by byl pro nás velkou posilou, protože takových pivotů v lize moc neběhá.

S jakým cílem půjdete do druhé poloviny soutěže? Postoupit do první čtyřky?
My už v té čtyřce víceméně jsme. Tabulka je hodně vyrovnaná. Všichni lidé kolem futsalu očekávali nejvyrovnanější ročník v historii, a skutečně tomu tak je. V každém zápase musíte jet na sto procent jinak nemáte šanci na úspěch. Cílem je sbírat body a doma určitě tříbodové zisky a samozřejmě něco přivézt z venku. Určitě chceme být v první polovině tabulky, abychom si udělali dobrou pozici před play-off.

Hráli jste už se všemi soupeři. S kým byste chtěl hrát čtvrtfinále play-off?
Nejdřív se musíme do play-off kvalifikovat. Pokud se nám to povede, v což všichni věříme, tak spíše řeknu, s kým bych hrát nechtěl. A těmi soupeři jsou Hodonín a Třinec. Při pohledu na mapu každému dojde asi proč.

Michael Sinkule