O vítězství pravidelného účastníka evropských klubových soutěží se postarali především dva elitní střelci. Spojka Radovan Pekár zatížil konto Plzně dvanácti brankami a levé křídlo Radoslav Kozlov překonal domácího brankáře jedenáctkrát.

Do zápasu vstoupila lépe Lokomotiva a snadno se ujala vedení 3:0. Kozlov ovšem třemi přesnými zásahy vyrovnal a v 9. minutě už vedli hosté 5:3. Poté se opět hra vyrovnala a ve 22. minutě Plzeň prohrávala pouze o jednu branku 12:13.

Potom ale přišla série vyloučení na domácí straně, Prešov šel do vedení 16:12 a čtyřbrankový náskok (19:15) si hosté udržovali i v poločase. „Kluci se nevyvarovali mnoha chyb, na které jsem je upozorňoval. Ať už to byly chyby v obraně, nebo v postupném útoku, kdy jsme nedodrželi stanovenou taktiku. To byl důvod, proč nám soupeř v první půli tak razantně odskočil,“ hledal příčiny neúspěchu domácí trenér Vladimír Haber.

Po změně stran zvýšili Slováci už na 22:15 a s domácími to vypadalo černě. Hosté nadále pozorně bránili a Plzni se dovolili přiblížit maximálně na pětibrankový rozdíl (19:24, 22:27, 23:28, 24:29 a 25:30 ve 47. minutě). V následujících minutách ale zvlhl hráčům Lokomotivy střelecký prach, a když v 56. minutě zvyšovali hosté na 35:26, bylo o vítězi rozhodnuto. V samotném závěru utkání ještě Plzeň zkorigovala na konečných 29:36.

„Zatím nemáme tak široký kádr jako Prešov, abychom mohli družstvo prostřídat. Teď se musíme soustředit především na zápasy s těsnými sousedy v tabulce, se kterými budeme bojovat o co nejlepší umístění a postup do play off,“ dodal kouč Lokomotivy.

Trenér hostujícího Prešova byl po utkání velmi spokojený. „Byl to pěkný klidný zápas. Jsem rád, že po dvanáctihodinové cestě autobusem jsme utkání zvládli. Plzeň podala velmi sympatický výkon. My jsme odehráli zápas zkušeně. Jsem velmi spokojený, protože jsme si přijeli pro dva body a máme je,“ uvedl Martin Lipták.

Lokomotiva Plzeň – Tatran Prešov 29:36 (15:19). Nejvíce branek Prešova: Pekár 12, Kozlov 11/4. Rozhodčí: Halada, Dostál. Sedmimetrové hody: 1/1:6/5. Vyloučení: 4:5. Diváci: 620.

Sestava a branky Plzně: Kurial, Broško – Kalaš 3, Zoubek 1, Šetlík 5/1, Bečvář 2, Šik, Zeus 3, Klíma 3, Soukup 4, F. Tureček 3, Klekner 4, Blecha 1.