Slavia VŠ Plzeň – VK Prostějov 1:3 (14, -18, -16, -15) a 1:3 (23, -23, -8, -30)

Družstvo kadetek stejně jako před týdnem své nejlepší hráčky zapůjčilo juniorkám. „Toto oslabení se přece jen na naší hře projevilo, ale musím uznat, že soupeř byl lepší a zaslouženě zvítězil. Děvčata sice bojovala, co jim síly stačily, ale na více než zisk jednoho setu v každém utkání to nestačilo. Škoda prohrané koncovky ve čtvrtém setu druhého duelu, tam jsme byli k vítězství velmi blízko," litoval trenér Slavie Josef Forejt.

Jeho svěřenkyně i přes porážky drží čtvrté místo zaručující postup do čtyřčlenného play off a bojů o medaile. „Rozhodnout se může již o víkendu, kdy hrajeme v Brně. Pojedeme kompletní a já věřím, že nějaké body přivezeme," tvrdí plzeňský kouč.

Slavia: Valková, Maroušková, Žižková, Schveinertová, Říhová, Macková, libero Tomášková. Střídaly: Široká, Jandová, Paulová.

Ostatní výsledky: Č. Budějovice – Ostrava 3:0 a 3:0, Řepy – Brno 3:2 a 3:0.

Precheza Přerov – Lokomotiva Plzeň 1:3 (-20, -10, 24, -25) a 2:3 (23, -21, -18, 23, -10)

Zápasy Lokomotivy v Přerově byly přímým soubojem o druhé místo ve skupině a účast v bojích o konečné páté místo. „Po trablech s dopravou k utkání vinou sněhové kalamity nastoupily hráčky s velkým odhodláním a po kvalitním výkonu zvítězily v obou zápasech," byl nadmíru spokojen trenér Aleš Straka.

Mladé volejbalistky Lokomotivy tak navýšily náskok na svého soupeře již na čtyři body a jejich účast ve skupině o konečné 5. – 8. místo je tak velmi reálná.

Lokomotiva: Šafránková, Nerudová, Fajtová, K. Marcelová, J. Marcelová, Härtelová, libero Michalcová. Střídaly: Sakařová, Plochá, Rašková.

Ostatní výsledky: ZŠ Mikulova – Frýdek-Místek 1:3 a 1:3, Olymp Praha – N. Veselí 3:0 a 3:0.