Hodně nevydařený start do nového roku zažili v I. lize basketbalisté Lokomotivy Plzeň. V domácím duelu s posledním celkem tabulky Pískem drželi se soupeřem krok jen v první čtvrtině. Od druhé náskok hostů neustále narůstal a výsledkem byla krutá porážka Lokomotivy rozdílem dvaatřiceti bodů.

„Na našem výkonu se odrazila až moc dlouhá téměř měsíční přestávka, ani příprava nebyla ideální," hledal příčiny neúspěchu trenér David Zdeněk.

Přesto se čekal minimálně vyrovnaný duel, ale hosté z Písku tentokrát Plzeňany zaskočili.

„Porážka je pro nás hodně krutá, ale zasloužená. Hosté se představili jako urputný a bojovný protivník, naopak náš výkon byl hodně vlažný," přiznal po zápase zklamaný trenér Lokomotivy David Zdeněk. „Písek přijel posílený o dva hráče a byl lepší prakticky ve všech činnostech. Jednoznačně nás přehrával v osobních soubojích, na jeho jednoduchou a důraznou hru navíc podpořenou přesnou střelbou jsme nenašli protizbraň.

Hosté od druhé čtvrtiny kontrolovali vývoj utkání a zápas dovedli k jasnému vítězství.

„Postavení Písku v tabulce určitě neodpovídá jeho síle, což dnes potvrdil," mínil plzeňský kouč.

Jeho svěřence čeká v pátek druhý letošní zápas na palubovce třetího Sokola Pražského.

„Budeme muset v týdnu kvalitně potrénovat a zlepšit takřka všechno, především bojovnost a odhodlání. Věřím, že podáme daleko lepší výkon a že můžeme v Praze uspět," tvrdí trenér Lokomotivy David Zdeněk.

BK Lokomotiva Plzeň – Sokol Písek 53:85 (14:16, 25:44, 35:68). Trojky: 22/5 – 23/8. Trestné hody: 19/8 – 32/21. Rozhodčí: Vávrová, Rosenberger. Diváků: 100.

Body Lokomotivy: Říha 11, Lejsek 10, Kovanda 9, David 7, Honomichl a Fleischhans po 6, Suchý a Partyngl po 2, Vondra, Doljak.