SK Slavia Praha – TJ PlzeňLitice 5:2 (1:2, branky Litic: Rumplík, Nicklas).

Přímý souboj nejen o první místo v základní části a lepší pozici v play-off, ale i o přímou účast v evropských pohárech Litice nezvládly. Přestože byli litičtí hráči v první půli lepší, nedokázali udržet nervy na uzdě a soustředit se na svůj výkon tak, aby odcházeli poprvé v historii jako vítězové po 14. kolech.

Ještě před první šancí hostů šla Slavie po trestném rohu do vedení. Plzeňané nesložili zbraně a svojí kombinační hrou dokázali soupeře eliminovat. Nejprve dorážkou Rumplíka a následně střelou Nicklase z trestného rohu otočili vývoj utkání na svou stranu. Bohužel již na začátku druhé půle jako by jim toto stačilo. Soupeř pomaličku hosty uzamykal na jejich polovině, kombinační hra Litic se vytrácela a začaly přibývat karty. Drobné fauly hostů byly ihned trestány a dvacet minut hry v oslabení ve druhém poločase se muselo pochopitelně na výsledku projevit. Litice tak zbytečně zahodily šanci být první. Tímto je čeká tuto sobotu semifinále v Rakovníku, v případě vítězství hned v neděli finálový duel.

Litice: Nečas – Straka, Strejc, Nicklas, Rollinger, J. Koryťák, Bicek, Vychron, Kudlič, Poustka, Dolejš, Rumplík, L. Nocar, Kondrát.

Konečné pořadí prvních čtyř týmů: 1. Slavia Praha 29 bodů, 2. HC Rakovník 2, 3. TJ Plzeň-Litice 27, 4. Slavia Hradec Králové 23.

Semifinále: HC 1972 Rakovník – TJ Plzeň-Litice, SK Slavia Praha – Slavia Hradec Králové.