Svěřenci trenérů Martina Šetlíka a Jiřího Hynka prohráli v sobotu na půdě Brna 20:21.

„Sice jsme měli dobrou obranu, ale v útoku nám to hodně skřípalo. Na dvacet vstřelených gólů se dá jen těžko vyhrát zápas," uvědomuje si pravá spojka Plzně Petr Linhart.

V defenzivně laděném utkání se vedení přelévalo z jedné strany na druhou. Deset minut před koncem duelu vedl Talent 17:15, ale nadějný náskok brzy ztratil.

„Mohli jsme svůj náskok ještě zvýšit, ale v útoku jsme udělali dvě technické chyby a bylo vyrovnáno. Tam se zápas lámal. Soupeř se dostal na koně a v závěru měl i štěstí," říká Linhart.

Plzni se vyrovnat povedlo, ale Linhartův gól přišel podle rozhodčích po uplynutí hrací doby. „Je to škoda, každý bod navíc by se do nadstavby hodil," mrzí házenkáře Talentu.

Zaváhání Talentu mohly v neděli využit Lovosice a bodově se na Plzeň dotáhnout. Ve Frýdku ovšem druhý tým tabulky prohrál 26:30, a Plzeňáci si tak nesou do nadstavby dvoubodový náskok.

„Vítězství Frýdku jsme všichni přivítali. Už kolo před tím nám pomohla Karviná, která v Lovosicích také vyhrála," děkuje na dálku svým soupeřům Linhart.

Na druhou stranu je vidět, že v elitní šestce může každý porazit každého a udržet vedoucí pozici bude pro házenkáře Plzně náročný úkol.

„Určitě to bude těžké. Bude záležet na aktuální formě hráčů a bude to také o hlavě. Musíme ustát ten tlak, že už se hraje skutečně o titul a že každý gól o něm může rozhodnout," dodal Petr Linhart.

Nadstavbová část Triglav pojišťovna extraligy mužů odstartuje o víkendu 15. až 16. března. Všem týmům zůstávají všechny body získané v základní části.

Elitní skupina si to systémem každý s každým doma venku rozdá o medaile, týmy ve skupině o 7. až 12. místo budou bojovat o udržení v extralize. Do první ligy přímo sestoupí tým s nejmenším počtem bodů, v nejvyšší soutěži ho nahradí vítěz první ligy.