Třiadvacetiletý levoruký házenkář se stále lépe aklimatizuje na postu pravé spojky, kam přešel v úvodu sezony z křídla, a v domácím duelu proti Kopřivnici si připsal na své konto osm gólů.

V tabulce poslední Kopřivnice držela s favorizovanou Plzní krok pouze do 23. minuty, kdy domácí vedli o jedinou branku 9:8. První poločas potom Západočeši vyhráli 16:10 a celý zápas vysoko 36:25.

„Potřebovali jsme se otřepat po nepříliš povedeném posledním utkání proti Zlínu, ale začátek zápasu nám moc nevyšel a neproměňovali jsme šance. Rozhodčí nechávali Kopřivnici dlouhou dobu v útoku a potom při signalizované pasivitě soupeř šťastně skóroval. Dlouho jsme se od nich nemohli gólově odtrhnout," přiznává Petr Linhart.

Měli jste v hlavách zápas druhého kola extraligy, kdy jste v Kopřivnici po výsledku 24:24 ztratili bod?
V týdnu jsme si to při tréninku připomněli a řekli jsme si, že jim to musíme vrátit. Ten bod nám nyní chybí na první Lovosice, o to víc nás ta ztráta může mrzet.

Do obou poločasů jste vkročil dvěma góly v řadě. Jak moc tohle pomůže hráči pro zbytek zápasu?
Když se člověk takhle na začátku chytí, tak se samozřejmě hraje hned lépe. Naroste vám sebevědomí a dovolíte si mnohem víc.

Ve druhém poločase to byla přehlídka útočných akcí a padala spousta gólů…
Za takového stavu, když vedete o osm deset branek, se těžko soustředíte na obranu. Oba týmy to tahaly dopředu a obrany moc nefungovaly.

S pivotem Leošem Petrovským jste předvedli parádní akci pro diváky, kdy jste zakončoval z náskoku ze šestky do prázdné brány. Jak dlouho jste tuhle záležitost nacvičovali?
Stejnou akci jsme zahráli v minulé sezoně v Kopřivnici a také nám vyšla. Kopřivnice je na tohle asi dobrý soupeř.

Ve 42. minutě jste vedli už 26:16 a zdálo se, že by mohla padnout magická čtyřicítka…
Kdybychom častěji využívali rychlého útoku, tak jsme mohli čtyřicet gólů dát.

Vás stejně jako celý tým zdobí v souvislosti s akcí movember knírek. Je konec měsíce, už se těšíte, až knírek shodíte?
Jsme domluveni, že knírky shodíme hromadně v šatně hned po utkání.

Dosáhli jste na devátou výhru v řadě a jubilejní desátou můžete přidat už ve středu, kdy přivítáte doma celek z Hranic…
Bude to asi těžší soupeř než Kopřivnice. Teď se jim moc nedaří, protože mají zraněné opory Stržínka a Konšela, ale nečeká nás nic lehkého. Musíme si udržet koncentraci.