V devátém díle kriterijní série Grand Prix Obuv.cz v Plzni bude totiž jezdec oblékající po pauze znovu dres Sparty chybět a absence vedoucího závodníka chtějí využít jeho pronásledovatelé.

Do žlutého dresu lídra seriálu se po dnešním závodě v areálu SKP Rapid hodlá obléknout průběžně druhý Martin Boubal a ztrátu na první pozici může výrazně snížit i třetí v řadě Jiří Nesveda, obhájce prvenství a staronový týmový kolega Okrouhlického.

„V Púchově začíná silničářům společný slovensko – český šampionát, což ovlivní startovní pole devátého ligového dějství, na druhé straně to sérii jen ještě víc zdramatizuje," uvedl Jan Kotal, hlavní organizátor nejdelšího seriálu kritérií u nás.

Jedenáctý ročník Giant ligy nabízí silničářům od dubna do září dvacítku podniků. Ten s pořadovým číslem devět se dnes pojede jako klasický bodovací závod. Boduje se každý pátý okruh a poslední průjezd cílovou metou bude oceněn dvojnásobně.

Pokud Boubal skončí do třetího místa, ujme se vedení v soutěži, a ještě čtvrtá příčka by závodníkovi německé Ratisbony dovolila srovnat bodový účet s Okrouhlickým.

V puntíkovaném dresu nejaktivnějšího jezdce měsíce června se předvede Martin Vodák ze sestavy CK Sport Blažek.

Grand Prix Obuv.cz startuje v Doubravce v 17.30 hodin. Už hodinu předtím se tu rozjede závod starších žáků a kadetů, který je součástí Cycling Talent projektu cyklokrosaře Radomíra Šimůnka.

Průběžné pořadí Giant ligy (po osmi závodech): 1. Okrouhlický (AC Sparta) 188 b., 2. Boubal (Veloclub Ratisbona) 164, 3. Nesveda 151, 4. Holub 124 (oba AC Sparta), 5. Kadlec 122, 6. Mixa 119 (oba ASC Dukla Praha) 119.