„Důležité je vyhrávat především doma. Nebude to ale nic jednoduchého, Brno je kvalitní soupeř a před sezonou ještě posílilo," připomíná příchod Radka Mráze, Aspiridise a Molenta trenér Talentu Martin Šetlík.

Úřadující mistr bude proti Brnu rovněž hájit domácí neporazitelnost. V prvním duelu před vlastními fanoušky porazili Plzeňané slabý Přerov 32:15, potom ovšem před týdnem prohráli v Zubří 18:23.

„Měli jsme tam i trošku smůlu. V posledních deseti minutách první půle jsme měli gólový výpadek. Vypracovali jsme si ale šance a dali asi tři tyče. Zubří nám uteklo na rozdíl pěti branek a nám už se to nepodařilo dohnat," vrací se Šetlík k duelu v Zubří.

Teď by mělo být vše jinak.

„V tréninku jsme si řekli, co bylo špatně, a zaměřili jsme se na lepší spolupráci a timing. Doufám, že proti Brnu to bude lepší a dokážeme vyhrát," věří trenér Talentu.

Plzeň nastoupí k utkání v nejsilnější možné sestavě.

„Budeme kompletní. Nějaké maličkosti tam jsou, ale na to, aby to někoho nepustilo do hry, to není," říká s úlevou Martin Šetlík.

Brno své poslední dva zápasy vyhrálo. Doma porazilo Frýdek-Místek 27:23 a v minulém kole zvítězili Moravané na půdě Přerova zcela suverénně 39:19.

Program 4. kola extraligy: Dukla Praha – Frýdek-Místek (SO 16.30), Zubří – Litovel (SO 18.00), Jičín – Lovosice (SO 18.00), Karviná – Hranice (SO 18.00), Plzeň – KP Brno (NE 10.30), Zlín – Přerov (NE 16.00).