Minulá sezona v nejvyšší lize byla pro Interobal historicky nejúspěšnější. Klub se poprvé dostal do play-off, kde vypadl hned v prvním kole se Slavií Praha, a jako nováček skončil na šestém místě. „Uplynulá sezona skončila nad naše očekávání," říká.

Co jste udělali jinak, že se sezona povedla?
Na začátku sezony přišel nový sponzor, který nám vylepšil podmínky. Pak tady máme šikovné hráče. Tým dávám dohromady tři roky a teď jsou kluci v ideálním věku kolem 25 let. Sehranost je znát. Hlavně se nám povedla série pěti zápasů za sebou, což nás vyšvihlo do středu tabulky, kde jsme se udrželi.

Pojďme k nadcházející sezoně. Kdy začne příprava?
Prvního srpna. První týden budeme trénovat každý den. Druhý týden čtyřikrát týdně. Pak už budeme trénovat třikrát týdně plus přátelské zápasy. Příprava potrvá šest týdnů.

Jste spokojený s posilami?
Zatím se vrátil reprezentant Michal Holý, který bude velkou posilou. Ještě nemohu říct spokojený, protože některé hráče máme rozjednané. Sháníme gólmana, protože loňská jednička se nám bohužel zranila a jde na plastiku kolena. Druhý hráč je univerzál.

To jsou hráči z naší ligy?
Z naší ligy, ale netvrdím, že jsou to čeští hráči. Nechtěl bych zatím jmenovat.

Co odchody?
Loňský kádr jsme udrželi. Pavel Stejskal je už náš hráč a Tomáš Abrham u nás hostuje. Takže ty se nám podařilo udržet. Ze základního kádru nikdo neodejde, ale ze širšího kádru asi někteří hráči odejdou. Doufám, že se vrátí Jarda Filinger, který byl dvě třetiny sezony zraněný.

Devátého září startuje liga. Začínáte v Brně. Los je přijatelný?
Spokojený moc nejsem, protože jsme v Brně začínali 
i loňskou sezonu a bohužel zápas se nám nepovedl. Dostali jsme 0:6 a dvě červené karty. Doufám, že se historie nebude opakovat. Výzva je to ale velká, protože se střetnou dva ambiciozní kluby. Druhé kolo hrajeme doma s Tangem, s kterým jsme také vloni hned na začátku doma prohráli. Doufám, že se stejnými soupeři zahájíme ligu lépe.

Jaké má Interobal cíle do nové sezony?
Pokud se povedou reprezentační posily, tak tým bude velmi kvalitní a určitě chci vylepšit šesté místo. Podmínky tady mají kluci nastavené myslím si, že hodně nadprůměrně. A také tým je složený adekvátně 
k tomu, aby bojoval v první pětce.

Už máte v hlavě poskládané čtyřky? V reprezentaci hráli spolu Tomáš Vnuk a Michal Holý. Budou hrát spolu
i v Plzni?
V hlavě čtyřky mám, ale nebudu to samozřejmě říkat. Určitě Michala s Tomášem dáme k sobě, protože v reprezentaci jim to fungovalo dobře.

Líbil se vám jejich výkon 
v přátelském zápase s Tureckem? Vnuk přihrál na tři góly. Holý branku dokonce vstřelil.
Tomáš Vnuk je velká naděje českého futsalu. Pokud se mu Tomáš bude věnovat, tak si myslím, že to může dotáhnout daleko. Musí ale zklidnit hlavu. Že je v něm obrovský potenciál, potvrdil v zápase s Tureckem. Na hřišti byl nejvíc vidět. Michalovi Holému je 26 let 
a už je to zkušený hráč se spoustou odehraných zápasů v zahraničí, v českých profiklubech a i v reprezentaci už má několik desítek startů. Jejich výkon v národním dresu se mně líbil, nevypustili žádný souboj.