V pátém pokusu vytvořila vynikající osobní a krajský rekord výkonem 66,55 metru v kategorii do 23 let. Skypalová se umístila na druhém místě mezi závodnicemi o čtyři roky staršími a zařadila se na první místo světových juniorských tabulek a druhou příčku v průběžných tabulkách žen ČR pro rok 2017.

Za zmínku stojí to, že osmnáctiletá Skypalová dosahuje stejných výsledků se čtyřkilovým kladivem jako minulý rok s tříkilovým.
Kladivářka pocházející ze Sušice má splněné limity A pro účast na ME do 23 let v polské Bydhošti a na ME juniorek do 20 let v italském Grossetu.

Mítinku v Halle se ještě zúčastnili diskaři bratři Jakub a Michal Forejtovi v soutěži do 18 let. Zatímco Jakub měl již splněný limit B pro účast na MS dorostenců v Nairobi, jeho bratr Michal to dokázal v Halle. Za hranici 58 metrů poslal disk třikrát. Výkonem 58,78 metru soutěž vyhrál a zlepšil si nejlepší osobní výkon a krajský rekord z roku 2016 o 1,63 metru. A navíc splnil limit A pro účast na světovém šampionátu. Stříbrná příčka patřila jeho sourozenci Jakubovi, který hodil 55,17 metru.

Historický víkend v Plzni
Hvězdou Historického víkendu bude Golem