Pozemní hokejisté TJ Plzeň-Litice zvládli důležitý souboj s pražskou Hostivaří a v závěru základní části si připsali cennou kořist.

Svěřenci kouče Petra Bodnára si se soupeřem pohráli doslova jako kočka s myší a v utkání 16. kola extraligy zvítězili nad bezzubým sokem vysoko 11:0.

Plzeňští tak přiživili naděje na postup do play-off, které si výrazně zkomplikovali v minulém kole porážkou s Presidentem Praha.

Především druhý poločas se nesl ve znamení pohledných akcí a také branek v síti mužstva z hlavního města.

Hattrickem se blýskli Dvořák a Nocar, po jedné trefě přidali Kudlič, Kondrát, Uhlíř, Čvančara a Koryťák.

Spokojený kouč po demolici soupeře pravil: „Když vidím náš potenciál, je mi až líto, že se nemusíme vůbec do play-off dostat. Před několika koly jsme porazili Slavii a Bohemians (první a třetí tým extraligy, pozn. autora)."

Trenér litických pozemkářů samozřejmě kvituje nedávné skalpy celků z čela tabulky, jenže Litičtí v určitých fázích soutěže působili dojmem Jánošíka – bohatým brali, chudým dávali.

„Na podzim jsme se hodně sehrávali, mrzí nás několik nevydařených zápasů, ve kterých jsme byli jasně lepší, ale soupeř dával góly," poukazuje trenér na to, kde jeho svěřence tlačila bota.

Koncovka však není slabou stránkou Bodnárova výběru – s osmapadesáti vstřelenými brankami jsou druhým nej-ofenzivnějším družstvem hned po suverénní Slavii Praha. Nutno dodat, že skóre výrazně zlepšila drtivá výhra nad Hostivaří.

„Naděje na postup do vyřazovacích bojů ještě žije, a my se budeme ještě rvát," dodává odhodlaně trenér před klíčovými bitvami roku.

Litice hrají v dalším kole v Hradci Králové (sobota od 15.00). Zde musí vyhrát, stejně tak v posledním kole, kde doma přivítají beznadějně poslední Mnichovice.

Hradec hraje ještě Pragou a Presidentem. Další konkurent Litic, President, má nyní na programu duel v Rakovníku. Takže ne vše hraje Liticím do karet, ale vítězství v Hradci je povinností.

Martin Šiška