Úspěchy slaví jak družstva juniorek a žákyň, ale v letošní sezoně především tým kadetek. Ten postoupil mezi čtyři nejlepší týmy v republice a nyní bojuje v závěrečné fázi extraligy o některou z mistrovských medailí.

Družstvo mladých perspektivních hráček Slavie vede druhým rokem mladá trenérka Petra Netrvalová. Ta začínala s volejbalem v Klatovech, poté hrála postupně extraligu kadetek a juniorek a první ligu žen ve Slavii VŠ Plzeň, zahrála si i v juniorské reprezentaci na postu libera. S trénováním začala na 15. ZŠ v Plzni u družstva žaček, nyní druhým rokem vede extraligový tým kadetek Slavie. Navíc již čtvrtým rokem působí u reprezentačního celku juniorek jako asistentka trenéra.

Kadetky Slavie VŠ mají za sebou první finálové kolo extraligy, které se hrálo v Prostějově. Plzeňská děvčata dokázala jako jediný tým porazit silný Olymp Praha, bohužel ale na Prostějov a Přerov nestačila. O příštím víkendu je čekají závěrečné zápasy, ve kterých se bude rozhodovat o zisku mistrovských medailí.

„Máme před sebou ještě čtrnáct dní přípravy. V příštím týdnu ještě absolvujeme soustředění v Brandýse nad Labem, kde musíme doladit formu. Turnaj v Prostějově nám ukázal, kde máme rezervy, na kterých budeme ještě pracovat. Víme, že budeme hrát s Prostějovem, který jsme již třikrát v této sezoně v soutěži porazily," říká trenérka Petra Netrvalová, která již samotný postup do final four považuje za velký úspěch.

Úspěšné družstvo Slavie je složeno z kvalitních hráček z celého regionu, řada z nich přišla do Plzně hrát extraligu i z jiných oddílů – Lokomotivy Plzeň, Klatov, Kladna, Rokycan, Domažlic a Příbrami. Většina děvčat je studentkami plzeňského sportovního gymnázia, kde také trénují.

„Chtěla bych poděkovat všem klubům za spolupráci při výchově mladých hráček. Od příští sezony se v plzeňském volejbalu budou dít velké změny. Družstvo VK Slavia VŠ Plzeň se dohodlo na spolupráci s TJ Lokomotiva Plzeň a vytvoří tak jeden velký klub s širokou základnou mládeže. Věříme, že účast v boji o medaile se stane pro Plzeň tradicí," věří v další zkvalitnění práce při výchově volejbalových nadějí trenérka kadetek Slavie Petra Netrvalová.