Cyklomaraton na silničních i horských kolech, který pořádá tradičně AC Sparta, je určen profesionálům, amatérům, mládeži i dětem.

Závod je vypsán na třech tratích a vede nádhernou přírodou Brd. Děti se utkají na okruhu přímo v místě startu.
„Letos jsme připravili nové trasy, které zavedou účastníky mimo jiné na nejvyšší vrcholy Brd, na vrch Tok a Praha,“ avizuje ředitel závodu Zdeněk Rubáš.

Žákovská trasa na 33 kilometrů v rámci finálového závodu Il Sano Cupu povede okolo Padrťských rybníků.
Na nejdelší trase 63 kilometrů se tradičně utkají silničáři s bikery a znovu se budou muset popasovat s řadou úseků na lesních a šotolinových cestách.

„Závodníkům na silničních kolech hrozí častější defekty a proto je dobré mít s sebou náhradní duše a pumpičku,“ upozorňuje Rubáš.

Trasa 43 kilometrů je určena závodníkům na horských případně cyklokrosových (gravel bike) kolech.
V hlavní kategorii mužů se pokusí završit vítězný hattrick Tomáš Kalojíros, silničář z týmu Topforex – Lapierre (na snímku).
Druhé vítězství v řadě přidal Kalojíros loni ještě v barvách pořádající Sparty, když porazil tehdejší týmové kolegy Denise Rugovace a Václava Viktorina.

Z bikerů byl před rokem nejrychlejší Lukáš Smola – celkový vítěz Galaxy série 2016, který míří za celkovým prvenstvím v seriálu i letos.

Na Tour de Brdy se utká celkem 25 věkových kategorií od nejmenších závodníků na odrážedlech po veterány.
Pro všechny včas přihlášené účastníky je v cíli připraven oběd a na trase závodu bude zřízena občerstvovací zóna. Po vyhlášení vítězů od 17.00 hodin vystoupí hudební skupina Cliché z Rokycan.

Přihlášky k závodu a další info najdete na www.galaxy-serie.cz nebo na www. sparta-cycling.cz.