Futsalisté Interobalu Plzeň nastupovali do třetího utkání čtvrtfinále play-off nejvyšší Chance soutěže proti Slavii Praha za stavu 0:2 na zápasy a v případě porážky by jim skončila sezona. Interobal naštěstí vyhrál 5:3, ale hrozba stále není zažehnána. Svěřenci trenéra Petra Kučery musí v pátek uspět v Praze, aby si vynutili pátý a zároveň rozhodující duel série.

František Rajtoral spáchal sebevraždu. U Doosan arény vzniklo pietní místo.
Rajtoralovi chyběla rodina, shodli se hráči. Má pozitivní vliv, říká Hašek

„Jsem velmi spokojený s výsledkem, ne už tolik s předvedenou hrou, ale to není v této fázi sezony důležité. Důležité je, že jsme vyhráli, konečně se dostali do obrany soupeře a zvýšeným důrazem chceme překlopit sérii na naši stranu,“ řekl na webu svazu futsalu trenér Plzně Petr Kučera.

Deníku pak vysvětlil, co postrádal ve hře svých svěřenců. „Mezihra nebyla moc koukatelná, a to ani z jedné strany. Bylo tam hodně zkažených přihrávek a většinou po třetí přihrávce akce končily,“ uvedl Kučera.

Do obrany Slavie se Interobal dostával jednoduchostí. „Chtěli jsme přejít půlku hřiště, balon rychle nastřelit na brankáře a být důrazní, což není moc koukatelný styl, ale vyšlo to,“ konstatoval kouč Plzně.

Stejně jako ve druhém střetnutí v Praze začaly padat góly až ve druhém poločase. Úvodní dvacetiminutovka skončila 1:1.

Michael Krmenčík během zápasu na Spartě.
Série je u konce. Plzeň po třech letech se Spartou prohrála

„Na obou týmech bylo vidět, že utkání je opravdu důležité. My jsme byli spíš zakřiknutí a nervózní a měli jsme strach udělat chybu, aby se zápas nerozhodoval hned v úvodu. Slávisté nechtěli riskovat a čekali, co předvedeme my. Proto tempo nebylo takové,“ tvrdil Kučera.

Po změně stran Interobal dvakrát vedl, ale Slavia dokázala vždy srovnat. Na gól Jana Havla tři a čtvrt minuty před koncem už neodpověděla a 45 vteřin před závěrečným hvizdem plzeňský Hudaček upravil na 5:3.

„Rozhodl náš vlažnější přistup a nasazení na začátku utkání. Soupeři jsme navíc nabízeli situace, ze kterých mohl vstřelit laciné branky,“ viděl duel trenér Slavie Martin Brychta.

Čtvrtý mač je na programu v pátek ve 20.00 hodin v Praze.

3. čtvrtfinále: Interobal Plzeň – Slavia Praha 5:3 (1:1)

Stav série: 1:2. Branky Plzně: 16. Štrajt, 22. Abrham, 31. Štverák, 37. Havel, 39. Hudaček.