V základní skupině si poradili s českou reprezentací do 21 let a s Grónskem. Tento ostrovní stát zdolali také ve finále skupiny A 5:4 na penalty.

Interobalu chyběli tři hráči základní sestavy a gólman Václav Kubíček. Trenér Petr Kučera koučoval českou devatenáctku hrající na Generali cup ve Vsetíně druhou skupinu B. „Tým měl na starosti Tomáš Štverák. Dostal volnost a přistoupil k tomu dobře. Turnaj pojal jako přípravu na play-off. Co jsem měl možnost vidět, tak kluci hodně hráli power-play, takže tenhle prvek hry hodně natrénovali. V sezoně jsme power-play moc nehráli. Turnaj určitě splnil svůj účel,“ řekl Kučera.

Zatímco Interobal ovládl skupinu A, tak česká devatenáctka s asistentem trenéra Kučerou vyhrála skupinu B, když ve finále porazila maďarskou sedmnáctku.

Před turnajem velkou neznámou byla grónská reprezentace. „Není to tradiční futsalová země. Ale ti kluci byli hodně nadšení a bojovali na více než sto procent. Byli nebezepční a předváděli styl, který se v Evropě moc nepraktikuje,“ všiml si.
Trenér Interobalu a zároveň asistent české devatenáctky čekal víc od reprezentační jedenadvacítky. „Myslím si, že měla v semifinále porazit Grónsko. Finále mělo být Plzeň a česká jedenadvacítka,“ tvrdil Petr Kučera.

Trenér Interobalu už teď přepnul myšlenky na Plzeň a dvě závěrečná kola před play-off. „Chceme vyhrávat, abychom šli do play-off v dobrém rozpoložení,“ uvedl.

Před play-off chce pošetřit futsalisty ohrožené tresty za žluté karty. „Jde o Michala Štrajta a Tomáš Abrhama. Štrajtovi hrozí dva zápasy stop, což je hodně, takže dostanou šanci hráči širšího kádru plus šestnáctiletý Tomáš Buchta, který je součástí reprezentace do 19 let,“ nastínil Kučera.

Postrádat bude i Adama Formana, který si ve Vsetíně natáhl sval a do sestavy se vrátí zhruba za dva týdny.

Zápas 21. kola Interobalu proti Třinci je na programu v pátek ve 20 hodin v hale Slavia VŠ na Borech.

Výsledky Plzně:

  • Interobal – ČR U21 5:1 , branky: Hudaček 2, Štverák, Štrajt, Koc.
  • Interobal – Grónsko 6:4, branky: Štverák 3, Abrham 2, Štrajt.
  • Finále skupiny A: Interobal – Grónsko 5:4 p, branky: Štverák 2, Štrajt, Abrham.