„O Honzu Křemena jsme měli dlouhodobý zájem. Už před loňskou sezonou jsem se o něm bavil s vedením. Povedlo se nám ho získat až letos,“ řekl trenér Interobalu Plzeň Petr Kučera.

Dvacetiletého futsalistu považuje možná za největší talent v Čechách. „Je hodně produktivní. Minulou sezonu skončil hodně vysoko v kanadském bodování. Hledali jsme hráče do ofenzivy, takže doufám, že nám pomůže. Honza je gólový futsalista, rychlý a umí přejít jeden na jednoho,“ ocenil Kučera.

Čtyřiatřicetiletý Sláma je členem klubu ligových kanonýrů (250 gólů). Dlouholetý reprezentant České republiky má rovněž vyztužit ofenzivu. „Zdeněk je rozdílový hráč, který nám trochu chyběl v play-off. Má obrovskou kvalitu a zkušenosti. Umí střílet góly, je produktivní a myslím si, že ve hře jeden na jednoho nemá v lize konkurenci. Bude velkým lákadlem pro diváky, protože je velkou ikonou futsalu,“ tvrdil kouč Interobalu.

Kučera připomněl, že příchodem Křemena a Slámy posilování mužstva nekončí. „Stále hledáme. Dokud to není oficiální, tak nechci nikoho jmenovat. Některé hráče se nám nepovedlo dotáhnout do konce z rodinných důvodů, anebo nás předběhl jiný tým,“ konstatoval Kučera.

Není vyloučené, že někteří futsalisté z Interobalu odejdou. Na hostování v Herdu Hradiště zůstane Lukáš Hibler.

Úvodní kolo sezony 2017/2018 začíná 1. září a SK Interobal Plzeň startuje na Spartě. Přípravu na ligu Interobal zahájí 17. července. „První tři týdny budeme trénovat každý den a potom nejspíš čtyřikrát týdně,“ naplánoval Kučera.
S áčkem se bude připravovat i sedmnáctiletý talent Tomáš Buchta.

Někteří mladí odchovanci Interobalu by měli hrát za B tým ve druhé lize.