Brankář Jan Štochl, který se před sezonou vrátil do Plzně, přiváděl střelce Nového Veselí k zoufalství. Gól inkasoval až po jedenácti minutách hry, když předtím chytil sedmimetrový hod hostů i následnou dorážku 
a zlikvidoval i další pokusy soupeře. „Prvních deset minut bylo z naší strany ve hře dozadu dobrých," řekl skromně Štochl.

„Pak ale byla pasáž, kdy se Veselí dotáhlo na dvě branky, protože jsme si asi mysleli, že to půjde samo. Naštěstí jsme na to rychle zareagovali a na konci poločasu to bylo o sedm branek. Zápas jsme pak odehráli relativně v poklidu," těšilo Štochla.

Že začne chytat od začátku, se dozvěděl od trenéra Martina Šetlíka v den zápasu. „Kluci se mně to snažili zjednodušit perfektní hrou 
v obraně. Ze zápasu mám dobrý pocit," chválil gólman.

Kolegu v brance chválil 
i nejlepší střelec zápasu křídelník David Poloz. „Štochlas ukázal, že je kvalitní brankář," uvedl Poloz.

Podle něj nebyl jednoznačný pouze výsledek, ale i zápas. „Jen v první půli jsme dostali tři čtyři góly po naší pasivitě, jinak si myslím, že jsme zápas zvládli suverénně," tvrdil Poloz.

Talent šel do utkání s cílem vycházet ze zabezpečené obrany a vyrážet do rychlých protiútoků. „Když hrajete takhle rychle, tak nějaké chyby uděláte a dalo se s tím počítat. Příště bychom to měli zlepšit," je přesvědčen David Poloz.

Talent má v poslední době náročný program. Už dnes hraje český pohár 
v Lounech. Půjde o čtvrtý zápas v devíti dnech. „Máme široký mančaft, takže bychom to měli zvládnout," věří Poloz.

„Pokud to jde, snažíme se hodně střídat. Příští týden hrajeme také dva zápasy," dodal Štochl.