V republikových soutěžích se představí v extralize kromě starších také mladší dorostenci.

„Dva dorosty v extraligách měl náš klub prvně v historii před třemi lety a byla to tehdy pěkná fuška. A když se naskytne sebemenší šance do toho jít znovu, tak proč ne. Je to výzva a my se na ni v našem hrdém městečku z jihu Plzeňska těšíme,“ říká hlavní trenér starších dorostenců Václav Šlehofer starší.

A tým mužů bude opět působit ve druhé nejvyšší soutěži, a sice v I. lize (změna názvu po I. NHbL). V týmu mužů opět dostanou šanci mladší kluci a tentokrát i třeba z právě zmíněného mladšího dorostu. Do sezony půjde s patřičnou pokorou, podpořenou tréninkovou morálkou a tradičně poctivým přístupem ke každému utkání. V plánu mají Dobřanští ještě přípravný zápas v Praze na Kovu, pak už je čeká úvodní velmi těžké utkání v Jihlavě.

„Je toho hodně, na čem se musí permanentně pracovat. Myslím a věřím, že všechny tři výše uvedené soutěže nebudou postrádat kvalitu, neboť soupeř nikde nespí. V regionálních soutěžích budou náš klub reprezentovat mladší žáci, přípravka a minipřípravka. Těmto kategoriím samozřejmě přikládáme velkou důležitost, neboť i tady věříme, že se z nich rekrutují další hokejbalisté, kteří třeba jednou obléknou náš seniorský dres, potažmo i reprezentační,“ věří Václav Šlehofer starší.
Posledním týmem, který bude startovat v regionální soutěži je B tým mužů. Představí se v 2. NHbL a opět jej povede Milan Kadaník, který vloni odvedl výbornou práci.

„Čekají nás velké bitvy, nové nejen sportovní zážitky, cestování, spousty tréninkových jednotek, moře práce a to hlavní, pokračující výstavba s následnou změnou domácího kolbiště. Snad se nic nezakřiklo. Zkrátka, těšíme se, za pár dní se jede od nuly,“ říká Václav Šlehofer starší.