Úspěšný start po dlouhé zimní pauze do jarní části hokejbalové CCM extraligy prožili hokejbalisté Plzně. Mužstvo pod vedením trenéra Michala Edla přivítalo ve své hale na Košutce předposlední Most, který porazilo poměrem 4:1.

Úvod se domácím podařil na jedničku, když hned tři branky vstřelili mečouni v první třetině zápasu. Úspěšnými střelci byli Krásný, Ondřej Kejř a staronová posila Marek Forejt. Mostečtí se příliš nedostávali na dostřel gólmana Kráčiny, jenž navíc působil ve své svatyni jistým dojmem. Větší klid na plzeňské hokejky přidala čtvrtá branka v podání Marka Švarce, který se prosadil před koncem druhé třetiny.

Hosté sice vykřesali jiskřičku naděje na začátku třetí části, kdy se v přesilové hře prosadil Chyba. Následně ale hokejbalovou krásu vystřídala tvrdá hra s množstvím nedovolených zákroků. V nervózním závěru rozdali rozhodčí přes šedesát trestných minut, Plzeň však udržela patřičný klid a dovedla duel do vítězného konce.

„První třetinu jsme hráli přesně to, co bych si představoval, abychom praktikovali pokaždé. Most potom musel více otevřít svoji obranu a nemohl tolik bořit, jak má ve zvyku. Postupem času se hra na hřišti vyhrotila. Jsem proto rád, že nikdo z kluků se neuchýlil k nějakému ošklivému zákroku a hráči udrželi nervy na uzdě. Mrzí mě jen, že jsem nemohl dát tolik prostoru mladíkům Vovesovi s Vlasákem. Jsem rád, že jsme zápas zvládli a získali tři body," hodnotil duel trenér HBC Plzeň Michal Edl.

HBC Plzeň – Kovodemont Most 4:1 (3:0,1:0,0:1)

Branky Plzně: 5. Krásný, 6. O. Kejř, 13. Forejt, 30. Švarc.

Rozhodčí: M Škrobák, P. Škrobák. Vyloučení: 12:9, navíc Kunzmann (Plzeň) 10 OT, Bruštík (Most) 10 OT, Valenta (Most) 5+OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 28:20.

Plzeň: Kráčina – J. Benedikt, Pokorný, Kastner, Hanuš, Vodrážka, O. Benedikt – Forejt, Pejchar, O. Kejř – Průcha, Gřonka, Krásný – Krch, Švarc, Kunzmann – Vlasák, Voves.

Ostatní výsledky: Kert Park Praha – Kovo Praha 4:3 ss, Pardubice – Letohrad 5:3, Ústí n. L. – Sudoměřice 3:2, Kladno – Hr. Králové 2:1 ss, Most – Sudoměřice 1:2.