Úvodní zápas jarní části extraligy v hokejbalu měl být podle papírových předpokladů jasnou záležitostí hráčů HBC Plzeň. Ti totiž hostili z pozice třetího celku tabulky po podzimu poslední Třinec. Ten však předvedl kvalitní výkon, těsnou výhru domácím zajistil tvrdou střelou až těsně před koncem utkání Jaroslav Kejř.

Úvodní minuty patřily domácím mečounům, kteří zatlačili Třinec a ze své aktivity vytěžili rychlé vedení. Bomba Jiřího Benedikta od modré čáry v přesilové hře se zastavila až v brance gólmana Gabriela. Tlak Plzně vyústil následně v další početní výhodu, která opět přinesla domácím kýžené brankové ovoce. Z dálky se přesně trefil druhý z bratrů Benediktů Ondřej.

I začátek druhé části zastihl Plzeňany ve velké pohodě. Hned po čtyřiačtyřiceti sekundách zkusil své štěstí Michal Edl. Tvrdá střela plzeňského kapitána z levé strany propálila vše, co jí stálo v cestě – 3:0. Od té doby ale na trestnou lavici mířili výhradně domácí a těžiště hry se přesunulo k jejich brance. Petr Kráčina udržel své čisté konto do 21. minuty, kdy byla nad jeho síly dělovka Konvičky.

Na rozdíl jediné branky se přiblížil Třinec na konci druhé periody v dvojnásobné početní výhodě. Hned po druhém vstřeleném gólu měli Třinečtí k dispozici další přesilovku pět na tři, ale tu nevy-
užili. Vyrovnání se dočkali až při následné hře čtyř proti třem.

Od té doby však začali přejímat otěže zápasu mečouni. Ondřej Malý ale netrefil poloprázdnou branku, štěstí se neusmálo ani na Ondřeje Benedikta, jehož střelu z dálky vytěsnil gólman hostů. Plzeňský trenér Josef Kadaně si tak vyžádal v závěru třetí třetiny oddechový čas a udělat dobře. Po vhazování se míček dostal k Jaroslavu Kejřovi, který od mantinelu vyslal smrtící dělovku, jež zajistila Plzni těsné vítězství.

„Nemyslel jsem si, že se budeme s Třincem takhle dlouho tahat o výsledek. Na druhou stranu je fajn, že jsme po dobře zvládnuté zimní přípravě museli hned v prvním ostrém zápase bojovat o vítězství. Od druhé třetiny, kdy se začalo vylučovat, to bylo pro nás hodně těžké. Nakonec se nám ale podařilo rozhodnout zásluhou Jaroslava Kejře, který si zaslouží za svůj výkon velkou pochvalu, byl po celý zápas jedním z našich nejlepších hráčů," zhodnotil dramatické střetnutí trenér HBC Josef Kadaně.

Dominik Rejthar