Západočeši zvítězili o víkendu v Mostě 5:3. „Nechci výsledek přeceňovat, ale jsem za něj moc rád," hodnotil trenér vítězů Josef Kadaně.

Vzájemná klání těchto soupeřů totiž dosud většinou končila výhrou domácích, o to jsou body ze severu Čech cennější.

„Měli jsme skutečně více ze hry, většinou se bojovalo před bránou Mostu," upozornil Kadaně. „Nabádali jsme kluky, že nebudeme hrát na náhodu, ale že chceme jít za výhrou."

V tomto duchu Plzeňané začali, ale po chybě paradoxně inkasovali. Ještě do první pauzy skóre srovnali, v úvodu druhé části se ovšem situace opakovala. „Dostali jsme gól v oslabení 3:5. Pak jsme srovnali z brejku, byť jsme v tu chvíli nehráli zcela nejlépe. Ale od té doby už byl zápas v naší moci," vyzdvihl Kadaně.

„Výborná je atmosféra v týmu, na tom se dá stavět. Trápil nás vysoký počet vyloučených. Na disciplínu se zaměřujeme, je to ale dlouhodobá záležitost ," dodal kouč.

Tento víkend Západočeši přivítají v dalším dvojutkání v hale na Košutce Kert Park Praha (sobota v 17.00 h.) a Pardubice (neděle v 11.00 h.).

Fakta: HBC Pento Most – HBC Plzeň 3:5 (1:1, 1:3, 1:1). Branky a nahrávky hostů: 12. Kořínek (Průcha), 20. S. Valenta (Gřonka), 28. Kořínek (J. Benedikt), 30. Kořínek, 45. Průcha (J. Benedikt). Střely: 32:34. Vyl.: 7:11. Využ.: 2:2.