Začátek zápasu se vyvíjel pro Plzeň jako z říše snů. Přesně po první minutě se po střele Kavalíra dostal míček k Michalu Slancovi, který z blízkosti pohodlně doklepl balonek do sítě. Radost Mečounů ještě nevyprchala a už to bylo 2:0. Ondřej Benedikt našel přesným pasem Jaroslava Pauera a gólman Mikl podruhé kapituloval. Ještě větší klid pro Plzeňské zařídil Jiří Benedikt, jenž využil špatného střídání hostů a propálil gólmana hostů.

Ve druhé části hry Plzeň navýšila své vedení. Jaroslav Kejř si odpykal trest a ihned, co se vrátil na hřiště, dostal míček na hůl. Naběhl si na střed a přesnou ranou propálil gólmana hostů počtvrté. Před koncem druhé třetiny mělo Kovo několik příležitostí, ale dobře chytajícího Kráčinu nepřekonalo.

Ve třetím dějství se hosté přece jen čestného úspěchu dočkali, v přesilové hře se trefil Winter. Po inkasované brance domácí opět přidali a přitlačili soupeře, další góly již ale nepřidali.

„První polovina utkání byla přesně podle našich představ. Dali jsme tři rychlé góly, od čehož se odvíjel zbytek utkání. Takové soupeře musíme porážet, pokud chceme myslet na přední příčky. Teď nás čekají do konce první části tři zápasy venku. Nebude to jednoduché, ale pojedeme na hřiště soupeře vždy s tím, že chceme vyhrát," uvedl trenér HBC Josef Kadaně.

HBC Plzeň – Kovo Praha 4:1 (3:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky Plzně: 1. Slanec (Kavalír), 3. Pauer (O. Benedikt), 5. J. Benedikt (Krch), 19. J. Kejř (Pauer, Krásný). Rozhodčí: Koskuba, Pečený. Diváci: 60. Střely: 26:27. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Oslabení: 0:0.

Dominik Rejthar