Hokejbalisté Plzně napravili v domácím prostředí porážku z minulého kola na hřišti pražského Kertu, když zdolali ústeckou Elbu 4:1.

Po úvodním oťukávání se začali prosazovat domácí mečouni, přesto první třetina skončila bez branek.

Diváci se první branky dočkali až po změně stran. Kolařík trefil skákající míček po přihrávce Ondřeje Kejře a poslal Plzeň do vedení. Následně měly oba týmy řadu brankových příležitostí, ale brankáři byli pozorní a ve zbytku druhé části nepustili ani jeden míček za svá záda.

Po pauze ale znovu úřadovali Západočeši, již se dostali do dvougólového trháku. Útočník Švarc stál před brankou na správném místě a dorazil do svatyně balonek po střele Malého. Ústečtí sice poté snížili, ale Plzeňané žádné drama nepřipustili, když dvěma dalšími góly rozhodli o svém vítězství.

„Máme až na výjimky rezervy v úvodních třetinách. Potvrdilo se to i proti Ústí. Ale je pravdou, že se na hráčích možná částečně podepsaly dvě porážky během posledních tří zápasů. I přes trochu matnou úvodní část zápasu jsme mohli určit jasný ráz utkání mnohem dříve. Od druhé třetiny bylo šancí dost, včetně asi čtyř nastřelených tyček. Třeba budeme mít větší střelecké štěstí příště," nezoufá nad zahozenými příležitostmi trenér HBC Plzeň Josef Kadaně.

Po vítězství navíc dělí mečouny pouhé dva body od jistoty prvenství v základní části extraligy.

„Jsme velmi blízko a chceme této mety dosáhnout v sobotu v Hradci Králové. Nepříjemností je pro nás bohužel zranění Ondřeje Kejře. Všichni věříme, že do play-off bude zase fit," přeje si prezident klubu.