„Začali jsme klasicky hrubou fází, která vyvrcholila pro nás již tradičním soustředěním na Přimdě. Kluci se připravují společně, dorost s muži, neboť drtivá většina dorostenců už po několik sezon nastupuje i v týmu mužů. Čili společná příprava je logickým vyústěním této cesty," vysvětluje trenér Václav Šlehofer starší.

Nyní se Dobřanští připravují v domácím areálu a čekají je rovněž přípravné zápasy.

„Všechny jsme záměrně vybrali na hřištích soupeřů. Začínáme v sobotu turnajem v Českých Budějovicích, kde se střetneme s místními celky hrajícími 2. NHbL. Za týden nastoupíme v Praze proti extraligovému Kertu a poté v Novém Strašecí, což je náš soupeř v I. NHbL. Doma jsme již porazili soupeře z nižší soutěže Taurus Plzeň a v plánu máme ještě zápas se Stříbrem, rovněž týmem z nižší soutěže – to abychom nezapomněli vyhrávat. Následující víkend nás už čekají mistrovské zápasy," objasňuje závěr přípravy dobřanský kouč.

Starší dorost Dobřan zahájí jarní část extraligy dvojzápasem se Suchdolem nad Lužnicí a s Jindřichovým Hradcem. Muži odstartují jaro v neděli domácím zápasem s Berounem.

„Jarní část bude jako každý rok velmi náročná a i my se na ni chceme náležitě připravit. Jednáme o posilách, ale prioritou budou naši odchovanci, tak jsme si to v klubu nastavili," tvrdí trenér Václav Šlehofer starší.