Nakonec Kabát z osmnácti utkání posbíral jednadvacet bodů, za jedenáct branek a deset asistencí.

„S hokejbalem jsem začínal v jedné z prvních plzeňských soutěží – v lize severního předměstí Plzeň zhruba před patnácti lety," vzpomíná na svoje začátky šikovný forvard.

Má rychlé ruce a čich na góly, který prokazuje stále střídavě i v okresní soutěži. „K hokejbalu jsem se vrátil po delší době asi před osmi lety," pokračuje Martin Kabát.

Válel nižší soutěže, před třemi lety se ale ozval litický manažer Martin Kastner. „Šel jsem to zkusit a zatím to celkem funguje," je spokojenýútočník Litic.

Co činilo hráči s číslem 23 při skoku o tři soutěže výš největší problémy?

„Měl jsem problém hlavně s tempem hry, všechno bylo rychlejší. Do té doby jsem taky neřešil taktické pokyny, s tím se trošku potýkám doteď," směje se Kabát.

Taktické neduhy však kompenzuje jinde. Litičtí hokejbalisté přezimovali na čtvrté příčce, ale jarní část ligy se jim příliš nevydařila.

„Na výsledcích to bylo znát zranění kapitána Kastnera. Postupný cíl je jasný, dostat se do play-off, pak se může stát cokoli," říkal útočník před rozhodující části sezony. S Liticemi se však byl ve skupině o udržení, na jejímž konci je sestup.

„Bohužel se nám jarní část nepovedla vůbec podle představ, nepostup do závěrečných bojů je pro mě velkým zklamáním. Těšit nás může pouze vyhraný poslední zápas, kde jsme si zvedli trochu náladu do letní přípravy," říká Kabát.

Svoje osobní statistiky Martin Kabát příliš nepřeceňuje.

„Není to o jednotlivci, když se daří týmu, tak přicházejí i body. Cíle si ale dávám vždy jen ty nejvyšší ," usmívá se hokejbalista Martin Kabát.