Ani v krátké zimní přestávce vedení futsalového Interobalu Plzeň nelenilo a do týmu přivedlo dvě posily.

Tím prvním je dvacetiletý Patrik Denk, který je odchovancem plzeňské fotbalové Viktorky a Interobal si jej bude testovat v trénincích.

Prostor v zápasech dostane druhý novic v týmu – Lukáš Hibler, který do Plzně přišel na hostování do konce sezony z druholigového chebského týmu Herd Hradiště.

Jeho úkol bude jasný – dávat góly. Hibler je totiž nejlepším střelcem druhé ligy a pověst kanonýra bude chtít tento čtyřiadvacetiletý futsalista potvrdit také v nejvyšší domácí soutěži.

„Střelecky se mi daří už delší dobu. Hodně gólů jsem dával už při působení v divizi, než jsme postoupili do druhé ligy," říká Lukáš Hibler.

S plzeňským týmem už absolvoval pár tréninků a ve srovnání se svým bývalým působištěm pocítil jisté změny. „Je to jiné, strojové nácviky a herní situace posouvají hru na vyšší úroveň a to mě velmi baví. V Herdu takové tréninky zdaleka nebyly," přiznal elitní střelec.

A jak se aklimatizuje ve svém novém působišti? „S novými spoluhráči se teprve poznávám. Jen málo kluků znám z palubovky z různých futsalových turnajů. I se hrou a herními nácviky se teprve ztotožňuji," uvedl Hibler.

S nápadem vyzkoušet nejvyšší soutěž přišel trenér Interobalu Petr Kučera. „Ten přišel s nabídkou hostování. Dlouho jsem neváhal, futsal mě baví a hrát ho na nejvyšší úrovni v republice je pro mě velká výzva. Má rodina mě ve všem výrazně podporuje a dojíždění do Plzně už je to nejmenší," těší se na novou výzvu Lukáš Hibler.

A co v něm Interobal získal? „Myslím, že má síla na hřišti je v rychlosti, ve hře jeden na jednoho a zakončení, což nejlépe vystihuje tabulka střelců druhé ligy," dodal Hibler, který si v podzimních 12. kolech připsal na své konto 24 gólů.

Ukázat svůj vytříbený střelecký apetit muže Hibler už v pátek, kdy Interobal Plzeň hostí v hale Slavie VŠ na Borech v rámci 14. kola první futsalové ligy FK Kladno.

Zápas sedmé Plzně a posledního Kladna začíná tradičně ve 20 hodin.