Třetí příčky Plzeňanky navíc dosáhly i přes malou střeleckou produktivitu. „Na tom musíme přes zimu zapracovat,“ tvrdí trenér DHC–SVŠ Bohumil Kreč.

Co podle vás rozhodlo o tom, že váš tým je po podzimní části v tabulce tak vysoko?
Hlavně kvalitní obranná hra, hodně nám pomohl návrat zkušené Dany Škrleové–Žákovcové, která patřila k oporám. Měli jsme také dobré brankářky Lucii Dolákovou a její mladší sestru Lucii, která je v současnosti v juniorské reprezentaci České republiky. Naše obrana je druhá nejlepší v soutěži, inkasovala pouze o pět gólů víc než vedoucí Slavia.
Ale v útoku už to tak dobré nebylo…
Těsně před začátkem soutěže jsme přišli o nejlepší střelkyni Lucii Pouskovou. Utrpěla nepříjemné zranění, které ji vyřadilo na celý podzim, a to se pochopitelně muselo projevit. Přesto jsme doma právě proti druhé Porubě sehráli vynikající zápas, byl to náš nejlepší domácí výkon.
A které další zápasy z podzimní části se vám zapsaly do paměti?
Například v utkáních se Zlínem nebo Chebem jsme body doslova vydřeli, jen je škoda selhání proti Kobylisům. To střetnutí se nám vůbec nepovedlo. Dařilo se nám i venku, tam jsme hráli líp než doma.
Dojde v kádru přes zimu k nějakým změnám?
Já doufám, že se Lucie Pousková uzdraví a bude už hrát. Také zranění Dany Škrleové v obličeji by se mělo zahojit. Jinak nikdo neodchází, ale také nemáme žádné posily.
Jaká bude příprava na únorové pokračování ligy?
Tradičně se budeme připravovat v domácích podmínkách. Nejdříve přijde na řadu fyzická kondice a potom herní činnosti. Chceme se soustředit především na útočnou hru, v té se potřebujeme hodně zlepšit.