Národní házenkářky Újezda stále živí šanci na zisk bronzu.

Po těsné porážce s lídrem z Tymákova se tentokrát k týmu Šárky Říhové přiklonila štěstěna. Po těsném skalpu Přeštic 16:15 se dotáhly Plzeňanky na rozdíl čtyř bodů právě od svého posledního soupeře.

Utkání se navíc pro Újezd nevyvíjelo příznivě. Po první polovině utkání prohrával o čtyři branky.

„Když jsme prohrávali v první části 2:7, příliš jsem nevěřila, že bychom mohli uspět. Zranila se nám navíc útočnice. Holky ale neskutečně zabojovaly. Dařilo se nám střelecky a v klíčových momentech nás podržela gólmanka. Byl to hodně tvrdý zápas a jsme rády, že jsme ho zvládly. Stále proto žije naděje na třetí místo,“ mohla být spokojená trenéra Újezda Šárka Říhová.

Na straně Přeštic naopak panuje zklamání. „Sami jsme si prohráli utkání. Hráčky změnily styl hry a mně se nepovedlo na to reagovat. Šestnáct minut jsme nedali gól, to se potom nedá myslet na vítězství,“ mrzelo lodivoda Přeštic Patra Moravce.

Za titulem nezadržitelně míří Tymákov, který porazil v důležitém souboji druhou Dobrušku 18:11 a navýšil svůj náskok na rozdíl šesti bodů.

„Potřebujeme ještě dva body, abychom měly jistý titul. První poločas nebyl dobrý, dostaly jsme i červenou kartu. Po pauze jsme se zlepšily a dovedly jsme zápas do vítězného konce,“ těšilo trenérku Tymákova Václavu Šmídlovou.

I. liga žen:

Výsledky: Skupina o titul: Plzeň-Újezd – Přeštice 16:15 (6:10, branky: Titlová 9. K. Švábová 2, Fuksová 4, Kučerová 1 – Klinerová 6, Červená 4, Kalčíková 4, Kačírková 1), Tymákov – Dobruška 18:11 (6:6, branky Tymákova: Šmídlová, P. Kozáková, Bittnerová), Tymákov – Dobruška 18:11 (6:6, branky Tymákova: Šmídlová 7, P. Kozáková 2, Bittnerová 7, Hrčáková 1, Tušková 1). Skupina o udržení: Stará Ves n.O – Podlázky: odloženo.

Následující program: neděle 9.15: Dobruška – Plzeň-Újezd, 11.00: Přeštice – Tymákov, 14.30: Blovice – Stará Ves n.0.

Ilustrační foto
Tymákov v bitvě o druhé místo přehrál Nezvěstice