Dva body za výhru v první lize házené žen ukořistila jen HK Slavia VŠ Plzeň. Druhý plzeňský celek HC Plzeň remizoval s posledními Kunovicemi.

HC Plzeň – Kunovice 23:23 (7:12)

Po těsné prohře ve Zlíně ztratily házenkářky i v domácím utkání s Kunovicemi. Remízu zachraňovaly až ve druhém poločase. Po první půli totiž prohrávaly o pět branek. „Je to velká ztráta a zklamání. S ohledem na vývoj zápasu můžeme být nakonec rádi za bod. Nedařila se nám hra v obraně, neproměňovali jsme vyložené šance a v důsledku toho holky ztratily jistotu. V poločase jsem jim trošku vynadal. V týmu je určitá nervozita daná tím, že si holky nevěří. Po třech čtyřech minutách, kdy se nám nedaří, rychle spadnou psychicky dolů a sebevědomí se těžko vrací. To se může zlomit vítězstvím ve vypjatém utkání. Musíme s tím rychle začít něco dělat," komentoval trenér HC Plzeň David Hofírek.

  • Sestava a branky HC Plzeň: Vidršperková, Boháčková – Dresslerová, Jasanská 7/2, Drozdová 6, Kovářová 2, Václavíková 1, Gregorová, Krlišová, Vaňková 3, Roubalová 4/1. Vyloučení: 6:6. ŽK:3:3. Diváci: 45.

Kobylisy – HK Slavia VŠ Plzeň 26:34 (13:18)

Také plzeňskou Slavii čekaly soupeřky ze spodu tabulky. Druhé slávistky duel s Kobylisy však zvládly a bodově se dotáhly na první Hodonín. „Bohužel jsme měli špatný úvod zápasu jako ve Vršovicích. Holky se ale postupem času zlepšily a do poločasu jsme vyhrávaly o pět gólů. Pak už jsme výsledek udržovaly a nepřipustily žádné drama," řekla trenérka Slavie Jana Galušková.

Do zápasu nastoupila i její neteř Veronika, která hraje za interligovou Slavii Praha a za plzeňskou Slavii občas hostuje. „Byla klíčovou hráčkou utkání," chválila ji Galušková.

Trenérku těší, že její svěřenkyně už mají stejně bodů jako první Hodonín. „Příští kolo hrajeme s Hodonínem doma. Rády bychom jim vrátily vysokou porážku. Bude to zajímavý zápas. Měly bychom mít k dispozici i Veroniku Galuškovou," uvedla Galušková.

  • Sestava a branky Slavie: Šibrová, Skuhrová – D. Galušková 5, Jiskrová, Mládová 1, V. Galušková 12/2, Franzová, Formanová, Mudrová 5, Kavková, Sedláková, L. Galušková 5/2. Vyloučení: 3:3. ŽK: 3:2.