Každý získaný bod pro ně bude zlatý. Házenkářky DHC SVŠ Plzeň v podzimní části I. ligy žen vybojovaly v deseti zápasech pouhé dva body a v tabulce jim po polovině soutěže patří předposlední desáté místo. Pro udržení v první lize se tedy budou muset slávistky pěkně otáčet.

„Do přípravy se zapojily všechny hráčky stávajícího kádru a v tomto týdnu začala po splnění studijních povinností trénovat také Jana Roubalová, což je pro nás výrazná posila," libuje si trenér plzeňského týmu Róbert Miček.

Celek Západočešek doplní také rekonvalescentky. „Po půlroční pauze se vrátily Michaela Kunclová a Markéta Fronková, které se zranily hned na začátku září a do aktuální sezony ani nezasáhly. Z tohoto pohledu bychom měli mít ten kádr více stabilizovaný," doufá v lepší zítřky kouč slávistek Miček.

Žádný ostrý zápas během přípravy zatím házenkářky Slavie neodehrály. „Pouze v rámci tréninku hrajeme každý týden se staršími žáky Talentu," prozradil Miček.

Doposud se Plzeňačky věnovaly především nabírání kondice. „Nyní se začínáme zaměřovat na souhru a hlavně na střeleckou potenci, což byla na podzim naše největší slabina," uvědomuje si Miček a jeho slova dokládá fakt, že Slavia má velice slabý průměr 18 branek na zápas a v tomto ohledu patří suverénně na poslední místo v první lize žen.

Plzeň na tom byla prachbídně, také co se týká obrany a 308 obdržených gólů není dobrou vizitkou. Také v tomto měřítku jsou slávistky jasně na chvostu.

Do odvetné části soutěže vstoupí házenkářky Plzně v neděli 10. února zápasem na půdě Olomouce B a jejich jasným cílem je udržení prvoligové příslušnosti. „K tomu by nám mělo stačit šest bodů. Rozhodující zápasy pro nás budou se Zlínem, Havlíčkovým Brodem a Vršovicemi. Všechny tyhle týmy přivítáme na domácím hřišti. Na tyto zápasy se musíme maximálně soustředit a věřím, že je v našich silách tyto soupeřky porazit," říká Miček.