„Teprve v pátek definitivně skončily tahanice okolo jejího odchodu a nyní je hráčkou Mostu," potvrdila trenérka HC Plzeň Libuše Škvařilová.

První tréninkové dávky začaly házenkářky HC Plzeň polykat minulé pondělí. „Připravujeme se dvoufázově a o víkendu měla děvčata individuální plán. Využíváme Škoda sport park v Doudlevcích a Božkovský ostrov," prozradila Škvařilová.

Úvod přípravy plzeňského týmu byl ovlivněn neúčastí několika hráček. „Vendula Šelaisová s Andreou Vlachovou jsou na mistrovství Evropy juniorek v Dánsku. Eva Levorová s Dominikou Zachovou, která k nám přestoupila z plzeňské Slavie, si plnily své reprezentační povinnosti mezi dorostenkami," vysvětluje trenérka Plzně.

S tím ale souvisí další nepříjemná zpráva. „Levorová bohužel přijela z reprezentačního srazu s přetrženým křížovým vazem. To mi hodně zkomplikovalo plány, protože jsem jí chtěla nahradit Jeřábkovou na postu levé spojky. Ještě máme ale pár týdnů čas, tak snad najdeme nějakou náhradu," přeje si Škvařilová.

Plzeňský celek opustila také Barbora Zunová. „Ta odcestovala pracovně do Itálie. Opět budeme mít velmi úzký kádr a po zkušenostech z minulých sezon z toho mám velký strach," přiznala Libuše Škvařilová.

V úvodních dnech letní přípravy se věnovala plzeňská děvčata hlavě fyzičce. „Kromě delších tratí jsme v minulém týdnu využívaly také posilovnu. Teď už přejdeme na rychlostní vytrvalost a přípravu si zpestříme koly," říká trenérka HC Plzeň.

Potom už přijde na řadu daleko oblíbenější část. „Po sobotním odpočinku vyrazíme v neděli na týdenní soustředění do Ledče nad Sázavou. Tam za námi přijede interligový Jindřichův Hradec, se kterým odehrajeme ve středu 14. srpna první přípravný zápas," uvedla Škvařilová.

„Po návratu budeme pokračovat s tréninky v hale a potom nás čeká ještě výborně obsazený turnaj v Jindřichově Hradci, kde se o víkendu 24. až 25. srpna utkáme mimo jiné s týmy z Německa a Slovenska," jmenuje prezidentka plzeňského klubu.

V minulé sezoně házenkářky HC Plzeň první ligu vyhrály a o účast ve společné česko-slovenské interlize je připravila až neúspěšná baráž se Zlínem. Také letos touží Západočešky po nejvyšších metách.

„Určitě do toho zase půjdeme s tím, že chceme hrát na čele tabulky. Já k tomu ani jinak přistupovat neumím. V následujícím ročníku se navíc baráž nehraje, takže vítěz bude mít rovnou právo účasti v interlize," vyhlíží postupové naděje Libuše Škvařilová.