Svěřenkyně trenérky Libuše Škvařilové budou ve Zlíně bojovat v barážové odvetě o svoji premiérovou účast v interlize, což by bylo v jedenáctileté historii tohoto klubu ohromným úspěchem. Rozhodující utkání začne ve zlínské sportovní hale Euronics v 15 hodin.

První duel na západě Čech vyšel lépe Zlínu, který zvítězil o jedinou branku 25:24. Plzeňanky tedy potřebují na půdě soupeře vyhrát, ideálně o dvě a více branek. V případě vítězství Západočešek o jeden gól bude rozhodovat více branek vstřelených na hřišti soupeřek.

„Trénujeme každý den a pečlivě se připravujeme na osobní a vysunutou obranu zlínského týmu, kterou proti nám praktikoval v prvním zápase. Holky mají obrovskou chuť a elán, takže o vysoké nasazení z naší strany nemusím mít obavy," říká trenérka plzeňského klubu Libuše Škvařilová.

Vítězky první ligy doplácejí v konfrontaci s interligovým Zlínem na úzký kádr. „Rozdíl byl markantní hlavně v lavičce. Přestože oba týmy trápí zranění a absence několika hráček, zlínský trenér může sáhnout do SCMkového dorosteneckého družstva pro posily. Takovou možnost my samozřejmě nemáme," lituje Škvařilová.

Do prvního zápasu vlétly házenkářky Plzně impozantně, ale postupem času jim ubývaly síly a převahu získal soupeř ze Zlína. „Přiznám se, že v Plzni nás domácí zaskočili. Na hřišti doslova bláznili, a než jsme se vzpamatovali, byl stav 6:1, pak 11:5. Prakticky celý zápas jsme dotahovali, to by se nemělo opakovat," uvědomuje si asistent trenéra a vedoucí zlínského týmu Oldřich Dvořák.

„Vzhledem k průběhu prvního utkání by se dalo říct, že výhra o gól je zlatá, ale s druhou půlkou a závěrem zápasu nemůžu být spokojen. Dostali jsme se do vedení 25:22 a místo toho, abychom ještě navýšili skóre, necháme si v poslední minutě dvě branky dát," zlobil se Oldřich Dvořák.

Ve zlínském táboře panuje bojovný duch. „Doma se musíme poučit z chyb a dokázat, že na Plzeň a interligu máme. Bohužel jsme v posledním utkání ztratili další hráčku základu, pivotmanka Šárka Pospíšilová si poškodila vazy v koleni," uvedl Dvořák.

„Když se nyní podíváme na náš kádr, jsou to převážně hráčky, které v sezoně nastupovaly převážně za prvoligovou rezervu. Přesto věřím, že se o interligu důstojně popereme," vykopává válečnou sekeru Oldřich Dvořák.