Svěřenci trenéra Martina Šetlíka zvítězili v nejvyšší soutěži potřetí v řadě a v tabulce se posunuli na třetí místo. Na vedoucí duo Lovosice - Hranice ztrácejí před víkendovými dohrávkami sedmého kola už jen bod.

S výjimkou úvodu utkání si Plzeň udržovala v první části hry mírné vedení a poločas vyhrála v poměru 13:10.

Po obrátce si Talent vytvořil až sedmigólový náskok, když ve 47. minutě vedl 21:14. Hosté ale nic nevzdali a pět minut před koncem utkání snížili na 19:22. „Místo toho, abychom soupeře definitivně zlomili, jsme nedali několik vyložených šancí a závěr byl v našem podání trošku nervózní," přiznal trenér Talentu Martin Šetlík.

Západočeši ovšem tlak Jičína ustáli a necelou minutu před koncem pojistil výhru Plzně 23:19 svým gólem Milan Škvařil.

„Jsme rádi, že jsme to po vítězství v Zubří ustáli a doma vyhráli. I s pohárem už máme sérii čtyř vítězství v řadě a to by nás mělo posunout dál," dodal trenér Šetlík.

Talent M.A.T. Plzeň – HBC Ronal Jičín 23:19 (13:10)

Rozhodčí: B. Frieser, L. Frieser. Sedmimetrové hody: 3/3:4/3. Vyloučení: 8:7. Diváci: 130.

Sestava a branky Plzně: Motlík, Šmíd – Petrovský, Fořt, Linhart 7, M. Škvařil 6, Blecha, Vinkelhöfer 1, M. Tonar 3, Pohlmann 1, Loskot, J. Škvařil, Šindelář, Kavka 5/3.

Sestava a branky Jičína: Machalický, Kurial – Krahulec 4/2, R. Král 5/1, Bareš, Naimann, Vocásek 6, Lepieš, Čurda 1, Kvasnička, Klačo, Drbohlav 1, Zeman 2, Groh.