Borský celek sice v uplynulém ročníku třetí nejvyšší domácí soutěže skončil na posledním 11. místě, ale nezájem ostatních klubů o tuto ligu mu pomohla k udržení.

V příští sezoně se bude hrát druhá ligy opět v počtu dvanácti účastníků. Tak tomu bylo také vloni, ale v polovině soutěže se kvůli finančním problémům odhlásila Lokomotiva Plzeň.

V pozici hlavního trenéra povede Slavii VŠ Plzeň do příští sezony stávající kouč Václav Hajšman, hrajícím asistentem bude Jakub Beneš.

Ve složení hráčského kádru žádné velké změny nenastanou. „Z dorostu Talentu by měl přijít brankář Luboš Galuška a tím bychom měli mít vyřešenu otázku brankářů. Slavík je totiž po operaci křížového vazu a bude k dispozici až tak v polovině sezony. Několik dalších hráčů máme v jednání, ale v tuto chvíli nechci předbíhat," říká trenér Václav Hajšman.

Směrem ze Slavie nikdo nemíří. „Měli jsme sezení s vedením klubu a všichni hráči projevili zájem zůstat," těší kouče plzeňského týmu.

V novém ročníku druhé ligy by chtěl Hajšman se svým týmem hrát v tabulce důstojnou roli. „Uvidíme, jak zvládneme přípravu, kterou začínáme 31. července. Minulou sezonu jsme hráli dole, ale jsem přesvědčen, že ten kádr rozhodně špatný není. Já bych se chtěl pohybovat někde v první polovině tabulky, ale stát se může cokoliv," dodal Václav Hajšman.

Složení II. ligy mužů

1. TJ Bohemians Praha
2. HK Slavia VŠ Plzeň
3. BHS Starý Plzenec
4. TJ Jiskra Třeboň
5. TJ Ledeč nad Sázavou
6. TJ Košutka
7. Spartak Sezimovo Ústí
8. Talent Plzeň B
9. Sokol Vršovice
10. HC Dukla Praha B
11. TJ Loko České Budějovice
12. TJ JM Chodov B