Velmi srdnatě si počínali v sobotu večer házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň v prvním duelu druhého předkola Poháru EHF.

Mnohem zkušenějšímu soupeři z ruského Permu sice v domácím prostředí Městské sportovní haly podlehli 23:25, ale tento výsledek jim do odvety v Rusku dává solidní šanci na postup.

Do utkání vstoupili plzeňští házenkáři s velkým elánem a v úvodní čtvrthodině si udržovali mírné vedení. Potom se ovšem hosté rozkoukali a začali potvrzovat roli velkého favorita. Sérií pěti branek otočili vývoj zápasu na 9:5 ve svůj prospěch a do kabin si odnášeli náskok 14:10.

I druhý poločas začal mnohem lépe ruský tým Perskie medvedi. Ve 34. minutě vedli hosté 17:11 a s házenkáři Plzně to nevypadalo vůbec dobře.

Jenže domácí borci se nevzdali. Vysunutá obrana začala dělat ruským obrům problémy a ve 47. minutě snižoval Milan Škvařil svou šestou brankou na rozdíl jediného gólu - 19:20.

V závěru už si ovšem Perm své vedení pohlídal. V 59. minutě zvyšoval při přesilové hře Makarov na 25:22, ale definitivní podobu výsledku a větší šanci do odvety dal Plzni proměněnou sedmičkou Martin Loskot.

Talent sice celé utkání prohrál 23:25, ale druhý poločas ovládl poměrem 13:11 a jasně ukázal, že o postup do další fáze Poháru EHF se ještě hodlá poprat.

2. předkolo Poháru EHF, 1. zápas:

Talent M.A.T. Plzeň - Permskie medvedi 23:25

Poločas: 10:14. Nejvíce branek: M. Škvařil 7, Linhart a Loskot po 4 - Šindin 6, Bogdanov a Makarov po 5. Rozhodčí: Hansen, Pettersen (oba Nor.). Sedmimetrové hody: 4/3:3/1. Vyloučení: 3:7. Diváci: 1120.