Západočeši v sobotu v 9. kole skupiny o 7. až 12. místo zvítězili na půdě brněnského Králova Pole 25:22 a ziskem dvou bodů si upevnili sedmou pozici v konečném hodnocení soutěže.

Extraliga má sice na programu ještě závěrečné 10. kolo, ale to už se Plzně netýká. Ta si totiž duel v Kopřivnici předehrála a zvítězila 27:26.

Ve své sobotní rozlučce se házenkáři Talentu ujali v 5. minutě vedení 2:0, ale potom to bylo domácí Brno, které mělo více ze hry a v 17. minutě odskočilo Plzni na tříbrankový rozdíl 9:6.

Hosté ovšem zabrali a ve 20. minutě Škvařil srovnal na 10:10. Oba týmy se potom střídaly ve vedení a první půle skončila nerozhodně 14:14, když v poslední minutě skóroval plzeňský Šindelář.

„Dostávali jsme se často do šancí, ale bohužel nás brankář Bavlnka vychytával," poukázal na dobrý výkon gólmana, který v minulosti působil také v Plzni, trenér Talentu Martin Šetlík.

Vstup do druhého dějství ovšem vyšel plzeňským borcům znamenitě. Svého soupeře jasně přehrávali a během dvaceti minut si vytvořili rozhodující náskok 23:15.

„Rapidně se zlepšila naše obrana a s tím také výkon brankáře Motlíka. Soupeře jsme nechali naskakovat z minimálních úhlů a on jejich pokusy pochytal. My jsem se potom rychlými útoky dostali dopředu a z trháků jsme zápas rozhodli. Po několika takových brankách se kluci zklidnili a naše koncovka se zlepšila," uvedl Šetlík.

Do konce utkání sice už Plzeňští skórovali pouze dvakrát, ale to na jejich soupeře stačilo. Talent si z Brna odvezl vítězství 25:22.

„Zápas jsme v poklidu dohráli s tím, že jsme poslali do zápasu také kluky z lavičky a vyzkoušeli jsme si různé varianty," dodal Šetlík.

V závěru utkání obdržel Šindelář přímou červenou kartu a potvrdil pozici nejtrestanějšího hráče extraligy.

HK Královo Pole Brno – Talent M.A.T. Plzeň 22:25 (14:14)

Rozhodčí: Pavlíček, Tokoš. Sedmimetrové hody: 6/5:1/0. Vyloučení: 2:4. ČK: 0:1 (Šindelář přímá). Diváci: 48.

Sestava a branky Brna: Bavlnka, Pokorný – Řezník, Večeřa 1, Hubáček 7, Paseka 2, Zima 2, Korejčík 2, Koubek 4/3, Ryšavý 1, Mičola 1, Musil 2/1, Joppek, Kudla. Trenér: Jan Hefar.

Sestava a branky Plzně: Motlík, Šmíd – Holík 1, Bečvář 5, Kust 5, Škvařil 4, A. Strýc, Květoň, Vinkelhöfer 4, M. Tonar 2, Pohlmann, Čiviš 1, Šindelář 3, Trenér: Martin Šetlík.