Na čtvrtý pokus to vyšlo. Po třech porážkách se včera házenkáři Talentu Plzeň dočkali v přípravě na nadcházející extraligovou sezonu vítězství, když v Městské hale zdolali německý Roding vysoko 37:27.

„K přípravě na ten dnešní zápas jsme přistoupili trochu důkladněji, než na ty předchozí, protože ten předchozí se nám vyloženě nepovedl. Tam jsem nechal hráčům hlavně v útočné fázi více volnosti a ukázalo se, že zatím to sami nezvládají,“ uvedl po utkání trenér plzeňského týmu Vladimír Haber.

A kvalitnější průprava se vyplatila. „Na začátku nám to trošku haprovalo, ale potom už hráči dobře plnili mé pokyny. Spokojený mohu být především s rychlým útokem a částečně s obrannou činností. Hra v postupném útoku ještě nebyla podle mých představ,“ přiznal Haber.

Kromě Kalaše se plzeňským spojkám střelecky příliš nedařilo. „Tam nám ještě určitý tlak schází, ale já věřím, že příchodem Škvařila a Strýce, kteří jsou na mistrovství Evropy dorostenců, půjde naše hra nahoru. Dnes nám chyběl také Brykner, který má potíže s palcem u nohy,“ vysvětloval kouč Západočechů.

Včerejší zápas odehrála Plzeň v netradičním obranném rozestavení. „Převážně hrajeme obranu jedna pět, ale ta nám teď moc nefungovala. Vzadu nám výrazně chybí Šetlík. Ten určitě nebude hrát ani v úvodu sezony, proto jsme museli přejít na nula šestku,“ vysvětloval Vladimír Haber.

Další série přípravných utkání čeká plzeňské házenkáře o příštím víkendu, kdy se představí na mezinárodním turnaji v Třeboni.

SSK Talent 90 Plzeň – TB 03 Roding 37:27 (14:10)
Sestava a branky Plzně: Bavlnka – Linhart 10, Soukup 3, Květoň 5, Šindelář 1, Šik 3, Král 3, Bečvář 5, Kalaš 6, Holík 1.