V prvním poločase hrály prim jednoznačně obrany obou týmů. Během úvodních třinácti minut padly pouze tři góly a Plzeň vedla 2:1. Přetahovaná o každou branku pokračovala i nadále, mírně navrch měl hostující tým.

Až ve 29. minutě se poprvé v utkání dostali do vedení domácí Brňané, ale na jejich gól rychle odpověděl Tonar a do kabin týmy odcházely za nerozhodného stavu 7:7.

Také po změně stran to byl spíše boj než pohledná házená. Ve 43. minutě odskočili Západočeši po dlouhé době svému soupeři na rozdíl dvou branek 14:12, když se nemýlil ze značky sedmimetrového hodu Bečvář.

V 53. minutě bylo sice opět srovnáno (17:17), ale Loskot s Bečvářem opět vrátili Plzni nadějné vedení.

O dvě branky lépe na tom byli hosté ještě tři minuty před koncem utkání po gólu Blechy na 20:18.

Potom ovšem Dostalík z postu pivota snížil na 19:20 z pohledu Brna, a když potom plzeňský Bečvář fauloval jednoho z domácích hráčů, bylo zle. Tvůrce hry Talentu byl vyloučen na dvě minuty a zápas pro něj skončil. Navíc nařízenou sedmičku Mičola proměnil a srovnal na 20:20.

Pětatřicet sekund před závěrečným hvizdem rozhodčích si ještě trenér plzeňského celku Martin Šetlík vzal oddechový čas, hosté sice dohráli zápas v útoku, ale skórovat se jim už nepodařilo.