Parádní formu Talentu naposledy odnesl včera Jičín, který v Plzni v předehrávce 19. kola prohrál vysoko 13:25.

O svém vítězství rozhodli Západočeši hned v úvodu utkání. Po deseti minutách totiž vedli 6:0, ve 20. minutě to bylo už 12:1 pro domácí a první půle skončila v poměru 18:5.

„První poločas byl z naší strany vynikající. Moc mě potěšilo, s jakým odhodláním k tomu zápasu kluci přistoupili. To,co jsme si řekli před zápasem, to splnili a všechno fungovalo jak v útoku, tak v obraně,“ byl po utkání spokojený trenér Plzně Martin Šetlík.

Po změně stran sice hosté snížili ve 36. minutě na 8:18, ale potom opět domácí borci zabrali a celé utkání dovedli do vítězného konce 25:13.

„Kluci měli v hlavách to vysoké vedení a v tempu trochu polevili. Neproměnili jsme několik vyložených šancí a už to nebylo takové, jaké bychom chtěli. Trošku mě to mrzí, já jsem se po té prví půli těšil, že vyhrajeme o dvacet,“ směje se Šetlík. „Ale před zápasem bychom takový výsledek určitě brali,“ dodal kouč Plzně.

Velké problémy v útoku dělala v útoku týmu zasunutá obrana nula šest. „V zimní přestávce jsme se na tento systém hodně soustředili a kluci sami cítí, že se jim takto v obraně daří, cítí v ní větší jistotu a chtějí ji hrát. Je to vidět na tom, že dostáváme velmi málo gólů,“ říká Šetlík.

Ve čtyřech letošních zápasech inkasovala Plzeň jen 62 branek. „To je také dílo brankáře Motlíka, který odchytal výborné zápasy a v procentuální úspěšnosti je na tom úplně jinde, než na podzim,“ pochvaluje si bývalý reprezentant Martin Šetlík.

Talent M.A.T. Plzeň – HBC Ronal Jičín 25:13 (18:5). Rozhodčí: B. Frieser, L. Frieser. Sedmimetrové hody: 4/4: 6/4. Vyloučení: 5:4. Diváci: 480.

Sestava a branky Plzně: Motlík, Misař – Holík, Bečvář 7/2, Fronk 1, Kust 3, Škvařil 4, Blecha 1, Vinkelhöfer 3, Pohlmann 4/1, Čiviš, Král 1/1, Šindelář 1. Trenér: Martin Šetlík.

Sestava a branky Jičína: Veverka, Kurial – Rychna, Král 1, Bareš, Naimann 6/3, A. Babák, Lepieš, Kriso, T. Babák 3/1, Kvasnička 1, Vocásek 1, Zeman, Kraus 1. Trenér: Aleš Babák.

Další program 19. kola: Přerov – Kopřivnice (hráno včera, skončilo po uzávěrce tohoto vydání), Lovosice – Frýdek-Místek (SO 10.30), Dukla – Zubří (SO 16.30), Karviná – Třeboň (SO 18.00), Hranice – Brno (NE 10.30).