Do druhého poločasu nastupovali Západočeši za stavu 11:10 ve svůj prospěch pouze ve čtyřech hráčích v poli, po chvíli byl vyloučen ještě Jakub Škvařil a přímá červená karta pro Jakuba Šindeláře znamenala hru Talentu pouze ve dvou hráčích.

Proti přesile pětice domácích se bránili jen Jiří Fořt a Petr Vinkelhöfer. „Tohle jsem zažil poprvé ve své kariéře. Vůbec jsem netušil, že se ve dvou může hrát," přiznal po utkání Vinkelhöfer.

„Nic takového jsme nikdy nenacvičovali," odlehčuje se smíchem atmosféru levé křídlo. „Snažili jsme se je alespoň trošku rozhodit z nějaké kombinace, ale je to těžké. Oni si dali jednu přihrávku a už to bylo přečíslení a skákali sami na bránu. To se dá jen doufat, že tam brankář něco chytí," říká akademický mistr světa z roku 2012, který v minulém týdnu prodloužil v Plzni smlouvu na další dvě sezony.

Bez českého reprezentanta a pilíře plzeňské obrany Šindeláře už výkon Talentu nebyl příliš přesvědčivý.

„To oslabení nás hodně rozhodilo. Domácí si potom vytvořili náskok tří branek a my jsme museli dotahovat. Vždycky, když už jsme se dostali na dostřel, tak jsme ale udělali nějakou zbytečnou chybu a soupeř nám zase odskočil," lituje Vinkelhöfer.

Levé křídlo Plzně mělo po porážce v Karviné pokažené své páteční čtyřiadvacáté narozeniny. „Určitě jsem si oslavu představoval jinak. Všichni jsme z toho zklamaní a teď jde o to, aby nás ty dvě prohry v řadě nepoložily. Soupeři určitě byli kvalitní, ale ty zápasy jsme si prohráli sami. Musíme se dál zaobírat jen svým výkonem, nikoliv svými soupeři," zná cestu k úspěchu Petr Vinkelhöfer.

Po utkání naopak zářil spokojeností trenér Karviné Jaroslav Hudeček. Jeho tým si ziskem dvou bodů udržel šanci na účast v elitní šestce pro nadstavbu. „Je to hodně cenné vítězství. I kdybychom nakonec nepostoupili, kluci chtěli dokázat, že na tu šestku mají," uvedl zkušený kouč.

„Možná i proto byl první poločas z naší strany takový kostrbatý. Hráči byli přemotivovaní, chtěli lídra mermomocí porazit a z toho pramenila řada zbytečných technických chyb hlavně v útoku," všiml si Hudeček.

Karvinou ve druhé půli podržel brankář Bartoň, který vystřídal Schamse. „Nemyslel jsem si, že Bartoň vydrží v bráně tak dlouho. Ale chytil se a pak nebyl důvod jej střídat," dodal trenér Karviné.