Po třech odehraných zápasech je jejich  situace v tabulce zcela jiná. Po vítězné šňůře a zisku šesti bodů se vyhoupli z deváté příčky na sedmé místo a na šestý Přerov nyní ztrácejí pouhé dva body.

Západočeši mají navíc jeden zápas k dobru, ale v tom nastoupí 7. března na hřišti silného Zubří.

Naposledy  vyhráli Plzeňští házenkáři v sobotu v Třeboni 24:17, ale jejich soupeř ze dna tabulky se dlouho držel. První poločas ovládla Plzeň poměrem 10:9 a ještě ve 42. minutě vedla pouze rozdílem jediné branky 14:13.

„My jsme si dali jasný cíl postoupit do první šestky, takže teď nemáme na výběr. Do každého zápasu musíme jít na 110 procent a s tím, že potřebujeme bodovat. Zatím se nám to daří, takže jsme spokojeni,“ přiznal Michal Tonar, nejlepší hráč plzeňského týmu v utkání v Třeboni.

Sílu Talentu dokonale prověří další soupeř, kterým bude už ve čtvrtek Jičín. Utkání proti čtvrtému celku tabulky začne v 18.30 hodin v Městské sportovní hale na Slovanech.

„Pokud budeme předvádět takovou hru jako v dosavadních třech letošních zápasech, tak se nebojím toho, že by to na Jičín nestačilo. Hlavně v obraně jsme podávali kvalitní výkon a velmi dobře chytal také brankář Motlík,“ uvedl Michal Tonar.

Jeho slova dokládá fakt, že Plzeň inkasovala letos ve třech zápasech pouhých 49 branek, když postupně zdolala doma Hranice 30:17, Kopřivnici 26:15 a v již zmiňovaném utkání vyhrála v Třeboni 24:17.

Ostatní výsledky 18. kola Tipgames extraligy: Brno – Frýdek-Místek 28:26, Kopřivnice – Karviná 22:24, Jičín – Lovosice 24:21, Hranice – Dukla Praha 21:25, Zubří – Přerov 41:20.