Blecha v novém působišti podepsal dvouletou smlouvu. Nahradit by měl na levém křídle Milana Kotrče, který od příští sezony bude nastupovat v německé bundeslize. „Dukla o mě měla značný zájem. Jednal jsem i s Plzní, ale Talent mi nebyl schopný dát konkrétní nabídku na rozdíl od Dukly," řekl Deníku Blecha.

Dalším důvodem bylo sportovní hledisko. Odchodem Kotrče se v Dukle uvolní post levého křídla. „Měl bych tak být i dost herně vytížený. S tím je spojený můj další výkonnostní růst," vysvětlil odchovanec plzeňské házené.

Křídelník Blecha v letošní sezoně při dlouhodobé marodce Talentu plní i roli spojky. Když měl Talent zdravé hráče, nedostával Blecha moc příležitostí. „Jednání s Honzou byla velmi korektní a přátelská. Byl pro mě prioritou, domluvili jsme se vcelku rychle a jsem rád, že se vše podařilo uzavřít. Výhodou je jeho univerzálnost na více postech. Očekávám tímto přestupem velký přínos pro náš mladý mančaft směrem do budoucích sezon," uvedl na facebookovém profilu Dukly Praha sportovní ředitel klubu Daniel Čurda.

Třiadvacetiletý házenkářský univerzál Jan Blecha, jehož otcem je slavný reprezentační házenkář Adolf Blecha, je trojnásobný mistr ČR v dresu plzeňského Talentu. Poslední titul získali svěřenci Martina Šetlíka výhrou ve finále vloni na jaře právě nad Duklou.