Oba zítřejší soupeři utrpěli v dosavadních zápasech jednu porážku a v průběžné tabulce extraligy jim patří třetí a čtvrtá příčka. Severočeši jsou na tom o trošku lépe pouze díky lepšímu skóre.

„Lovosice budou jistě velmi těžkým soupeřem. Nemají sice nějak zvlášť vynikající jedince, ale jejich síla je především v sehranosti. Téměř všichni z nynějších hráčů totiž prošli v Lovosicích od žákovských kategorií až do extraligy mužů. Tvoří velmi kompaktní tým, který předvádí dobrou házenou,“ respektoval sílu soupeře Vladimír Haber, trenér Plzně.

Přesto se pár individualit v týmu Lovosic najde. „Musíme si dávat pozor na spojky Milera a Motla, kteří dávají hodně branek,“ varoval kouč Lokomotivy. Ostražití musí být jeho svěřenci také před křídlem Motlem. „O jeho kvalitách svědčí také to, že je v širším reprezentačním výběru,“ byl si vědom Haber.

Plzeň sice zdolala v posledním domácím utkání v neděli Frýdek–Místek vysoko 35:25, přesto by rád její trenér ještě některé věci zlepšil. „V prvním poločasu se příliš nedařilo naší obraně, tam musíme ještě zapracovat. Určité rezervy máme také stále ve hře v postupném útoku,“ dodal.