„Cílem je postup, nic jiného si ani nepřipouštíme,“ tvrdí shodně trenér Sokola Tymákov Vladimír Šmíd a kouč TJ Přeštice Stanislav Zadražil. Ten bude v neděli na palubovce sportovní haly v areálu ZČU v Plzni na Borských polích postrádat obránkyni Pavlínu Stehlíkovou.

„Pavlína včera podstoupila operaci ramene,“ objasňuje Zadražil absenci zkušené defenzivní hráčky. „Doufám, že se brzy uzdraví, protože s ní počítáme pro jarní boje a hlavně na playoff. Jinak ale v neděli budeme kompletní,“ dodává trenér Přeštic.

V minulém ročníku Českého poháru se přeštické družstvo probojovalo až do finále, kde obsadilo třetí příčku.

„Tři celky tam měly shodně po čtyřech bodech. V minitabulce jsme na tom ale byli nejhůř, a tak z toho byl jen bronz,“ vzpomíná Zadražil. „Letos se samozřejmě chceme umístit ještě lépe. Děvčatům věřím a vím, že formu mají.“

Postup do semifinále ČP by si podle přeštického kouče měly kromě jeho svěřenkyň vybojovat i hráčky Tymákova.

„Vedoucí tým první ligy určitě postoupí do dalších bojů. Ostatní družstva ve čtvrtfinále nemají tak zkušené kádry a rozdíl v kvalitě by se měl projevit. Zvláště v hale, kde je vše mnohem rychlejší,“ konstatuje Stanislav Zadražil.

Optimismus trenéra Přeštic trochu mírní tymákovský kouč Vladimír Šmíd (na snímku vpravo).

„Počítat se musí s družstvem Modřan, které má skvělou gólmanku a výbornou obranu. Bude samozřejmě záležet na tom, v jaké sestavě na turnaj přijedou. Každopádně naším cílem je postup a ten by nám uniknout neměl,“ myslí si trenér Sokola Tymákov.

I on bude při nedělním čtvrtfinálovém turnaji možná postrádat jednu zkušenou hráčku.

„Lehce zraněná je Marcela Divišová. Uvidíme, jak se bude cítit a zda nastoupí,“ podotýká kouč vedoucího celku první ligy Vladimír Šmíd a dodává: „V minulém ročníku pro nás čtvrtfinále znamenalo stop. Letos věřím, že se v poháru dostaneme až do finále.“