Zlaté žně měly v uplynulých dnech závodnice týmu Nelly SK Slovan Plzeň v estetické skupinové gymnastice. Během osmi dnů se zúčastnily tří prestižních soutěží a ve všech zvítězily.

Nejdříve vybojovaly prvenství na mistrovství České republiky v Praze, které pořádal Český svaz estetické skupinové gymnastiky. Závod se konal u příležitosti konání Světového poháru v Praze. Na druhém místě skončilo družstvo Mantila Brna, bronzové medaile vybojoval další plzeňský tým Sokol Plzeň IV.

Pro další úspěch si závodnice Nelly SK Slovanu Plzeň ´doletěly´ do španělské Kartagény, kde se zúčastnily šampionátu a mezinárodního závodu Primavera.

I tady Plzeňanky vystoupily na stupně nejvyšší. Za nimi skončily španělské týmy El Vedat Valenciána a Ritmica Lloret Catalana.

Po návratu domů zamířily hned z letiště v Ruzyni do Vyškova. Zde se zúčasnily mistrovství České republiky v estetické skupinové gymnastice.

Pořadatelem byl tentokrát Český svaz moderní gymnastiky. Plzeňanky získaly už sedmý titul mistryň republiky. Druhá skončila Mantilo Brno a třetí SK Provo Brno.

Tým Nelly SK Slovan Plzeň vedou trenérky Libuše Paulová, Martina Hirmerová a Aneta Duchková.