Zlaté medaile brali Lukáš Janda z kategorie starších žáků a Petr Hrubý junior mezi kadety. V mladších žácích (7 – 12 let) byl úspěšný Dan Hlaváček, který vybojoval stříbrnou placku.

„Lukáš Janda sice po prvním kole ztrácel jednu ránu na Filipa Jakubčíka, ale potom na sto procent potvrdil svoji kvalitu a zvítězil o komfortních osm ran," řekl trenér Martin Vancl z Golf Klubu Plzeň-Dýšina.

Hrubý stejně jako Janda musel dotahovat drobnou ztrátu. „Ale přepnul na vyšší rychlostní stupeň a s náskokem tří ran ovládl kategorii nejstarších chlapců," uvedl Vancl.

Dan Hlaváček se po nepříliš povedeném prvním kole zvedl a poslední hrací den zakončil svůj útok ze zadních pozic skvělým kolem bez jediného bogey. 
„A díky výsledku 68 ran obsadil konečné druhé místo za vítězným Matějem Bačou. Daník na mistrovství zlepšil svůj HCP z 5,9 na 5,1," sdělil Vancl.

„Zlaté medaile Lukáše Jandy a Petr Hrubého juniora jsou pro náš klub historicky prvními ze soutěže jednotlivců," potěšilo trenéra Martina Vancla.

Mezi mladšími žáky se dařilo i Denisovi Beranovi, který i přes nepovedené poslední kolo obsadil díky výsledkům 75, 75, 83 šesté místo. „Jen o jednu příčku za Denisem skončil devítiletý Kuba Janda, který potvrdil, že je velkou nadějí do budoucna. Se třemi hráči 
v TOP 10 byla kategorie mladších žáků k naší spokojenosti velice úspěšná," připomněl Vancl.

Mezi staršími žáky se do TOP desítky vešli také tři golfisté. „Filip Ráža obsadil čtvrtou příčku a Kryštof Strýček skončil devátý. Výsledky v této kategorii hodnotíme pozitivně," vyjmenoval trenér golfu.

V kategorii kadetů si také dobře vedl David Soukup, kterému v závěrečném součtu patřila sedmá pozice.

Trochu ve stínu kluků skončila děvčata. Mladší 
a starší žákyně Golf Klubu Plzeň-Dýšina. „Bohužel žádná z našich dívčích nadějí od 7 do 12 let nesplnila pro tento turnaj limit, takže nemohla změřit síly s celorepublikovou konkurencí. V kategorii starších žákyň od 13 do 14 let jsme měli Nelu Martinákovou a Amálku Radovou. Ani jedné se ale nedařilo podle představ," tvrdil Vancl.

Mezi děvčaty od 15 do 16 let skončila dvanáctá Tina Davídková z Poděbrad, která ale letos reprezentuje Golf Klub Plzeň-Dýšina. „Nedařilo se Katce Bornové a druhé kolo ze zdravotních důvodů nedokončila," mrzelo trenéra Vancla.