Grand Prix Efisan se ve sportovním areálu SKP Rapid v Doubravce rozjede v 17.30 hodin. Do boje o ligové body se pustí znovu výběr silničních, dráhových a cyklokrosových specialistů.

Vedle jezdců zatím dominující Sparty a jejím rivalům z pražské Dukly se na dnešním startu objeví i Radek Bečka. Cyklista týmu CK Kolokrám-Svijany drží puntíkatý dres pro nejaktivnějšího jezdce měsíce července a navíc už nějaký čas traťový rekord závodu.

Nejlepší čas přitom Bečka na plzeňském oválu měnil v historii ligy už podruhé.

Zatímco v roce 2008 ještě v dresu PSK Whirlpool posunul rekordní hranici v závodě na 55 kilometrů na čas 1:07:22 hodiny, loni zvládl stejnou trať ještě o tři vteřiny rychleji.

„I nyní se dá čekat, že půjde o rychlý závod," říká Jan Kotal. „Nahrává tomu zvolené bodování, kdy si body v každém z padesáti vypsaných okruhů připíše jen první a druhý jezdec na pásce," vysvětluje ředitel série.

Při Grand Prix Efisan budou navíc cyklisté kroužit po okruhu v opačném směru než obvykle. Na jezdce tak čeká táhlé stoupání do cíle, což by mohlo vyhovovat silovějším cyklistům.

Ve žlutém dresu lídra seriálu startuje Jiří Nesveda z týmu AC Sparta.

Průběžné pořadí Giant ligy (po 11 závodech): 1. Nesveda 268 b., 2. Okrouhlický 254, 3. Holub 233, 4. Pávek 185 (všichni AC Sparta), 5. Kadlec (Dukla Praha) 124.